Danas glasanje u SAD, Britaniji i Kanadi

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2016, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas glasanje u SAD, Britaniji i Kanadi

Državljani Srbije u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD izaći će danas prvi na birališta na vanrednim parlamentarnim izborima, a oni se u Srbiji i ostatku dijaspore održavaju u nedelju.

Na biralištima u te tri zemlje glasaće se od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu.

Građani u nedelju biraju 11. saziv republičkog parlamenta od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i novi saziv pokrajinskog parlamenta i najvećeg broja lokalnih samouprava, budući da u svega 14 njih nema izbora, jer mandati tamošnjim parlamentima nisu istekli.

Na parlamentarnim izborima će se za 250 mesta nadmetati 20 lista, na kojima je ukupno 3.270 kandidata.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Srbija danas glasa za poslanike i odbornike

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Apr.2016

Pravo glasa ima na republičkim izborima ima 6.735.201 birač, a moći će da ga iskoristi na jednom od 8.378 biračkih mesta...Biračka mesta biće otvorena od 7 do 20 sati...Građani Srbije sutra biraju nove poslanike za parlamente Srbije i Vojvodine i odbornike za skupštine lokalnih samouprava, a...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.