Da se izbori održavaju danas, evo ko bi pobedio

Izvor: Press, 27.Nov.2014, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da se izbori održavaju danas, evo ko bi pobedio

Da se izbori održavaju danas, Srpska napredna stranka osvojila bi nešto više od 50 odsto glasova onih koji bi izašli na birališta (oko 66 odsto), pokazalo je novembarsko istraživanje agencije “Ipsos”, prenosi Blic.
Za Socijalističku partiju Srbije glasalo bi oko 10 odsto, za Demokratsku stranku šest odsto, za Dveri pet odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << birača, dok bi ispod cenzusa sa oko tri odsto podrške ostali Socijaldemokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, LDP i Pokret Saše Radulović. 

Prema tom istraživanju radikali su pre povratka lidera Vojislava Šešelja iz Haga imali oko tri odsto podrške, koja je pred njegov dolazak i nekoliko dana pošto je stigao u Srbiju porasla na oko osam odsto.

Međutim, posle prvih Šešeljevih izjava, popularnost radikala je krajem novembra ponovo pala na tri odsto.



Najviše poverenja građani imaju u premijera Aleksandra Vučića, čija je razlika između pozitivnih i negativnih poena +45, a daleko iza njega su predsednik Tomislav Nikolić, Zorana Mihajlović, Ivica Dačić. Najpopularniji ministar je Zorana Mihajlović.

Najnepopularniji političari su Zoran Živkovic (-79), Vojislav Šešelj (-61), Bojan Pajtić (-56) i Boris Tadić (-55).

Blizu 70 odsto ispitanika veruje da će reforme biti do kraja sprovedene, a u njih najviše veruju penzioneri i domaćice, dok je najviše skeptika među učenicima i studentima.

Ispitanici, njih više od 90 odsto, veruju da je Vučić glavni pokretač reformi. Jedna polovina, kako se navodi, veruje da Vučić sam nosi sav teret reformi, a druga da iza sebe ima dobar tim. 

Najvažniji partner Srbije, prema mišljenju ispitanika, je Rusija sa 52 odsto, dok je na drugom mestu Nemačka sa 20 odsto poverenja.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.