DS odlučuje kada i kako će birati predsednika stranke

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS odlučuje kada i kako će birati predsednika stranke

Glavni odbor Demokratske stranke raspravljao je o rezultatima na proteklim izborima i unutarstranačkim izborima koji slede. Glavni odbor odlučuje o tome kada će se birati predsednik stranke, kao i o tome kako će se izjašnjavati članstvo.

Analizirajući rezultate izbora, lider DS-a rekao je da stranka ima mnogo veći potencijal od onoga što je postignuto, a da bi ga ostvarila neohodno je da se reformiše.

Bojan Pajtić kaže da će DS, za razliku od SNS-a, svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stranačke funkcionere birati na izborima, a ne oktorisati.

“Neposrednim izborima hoćemo da pokažemo Srbiji da može mnogo bolje, da može mnogo demokratskije, da može potpuno drugačije, da mogu da odlučuju članovi - dakle nejneposrednija, najšira baza - o tome na koji način će izgledati stranka u narednom periodu jer samo tako i samo takva demokratska stranka ima pravo da se zalaže za demokratizaciju celog društva”, ocenio je Pajtić.

Iako, po svemu sudeći, postoji saglasnost o potrebi reforme stranke, pre sednice čuli su se različiti stavovi o tome da li izbori treba da budu održani početkom jula, za kada ih je zakazao predsednik, ili na jesen.

Dragan Šutanovac kazao je da lično smatra da stranka nema vremena da odlaže izbore. ”Čekaju nas ozbiljne odluke krajem godine. Treba da uđemo u predsedničku kampanju i mislim da svaki dan koji se odloži praktično je gubljenje vremena”, ocenio je Šutanovac.

Goran Ješić, s druge strane, smatra da nema razloga da se žuri sa izborima. “I ukoliko želimo da pokažemo kako pravi i demokratski izbori treba da izgledaju, kako treba da izgleda Srbija, to je nortmalna procedura, a to je minimum tri meseca organizacije takvih neposrednih izbora”, rekao je Ješić.

Dnevnik Blic objavio je da je predsednik beogradskog odbora DS-a Balša Božović na adrese Predsedništva, Glavnog odbora i svih članova stranke uputio peticiju o stavljanju van snage odluku o održavanju izbora 10. jula. Božović, međutim, nije želeo to da komentariše.

Prema nekim tumačenjima, izbori u što kraćem roku odgovaraju Pajtiću i Draganu Šutanovcu, koji međutim još uvek ne želi da potvrdi spekulacije da će ući u trku za predsednika, kako ne bi bilo vremena da se eventualno pojavi i neki treći kandidat.

Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Demokrate odlučuju o izborima za predsednika stranke

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2016

Glavni odbor Demokratske stranke raspravljao je o rezultatima na proteklim izborima i unutarstranačkim izborima koji slede. Glavni odbor odlučuje o tome kada će se birati predsednik stranke, kao i o tome kako će se izjašnjavati članstvo...Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.