DS: Zakon o prodaji nepokretnosti pljačka građana, spremaju se izbori

Izvor: Kurir, 31.Jul.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Zakon o prodaji nepokretnosti pljačka građana, spremaju se izbori

Predlog zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Srbije loš je i predstavlja pljačku građana Srbije, izjavio je ministar građevinarstva i infrastrukture vlade u senci DS Dragoslav Šumarac

BEOGRAD - Predlog zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Srbije, usvojen danas  u Skupštini, loš je i predstavlja pljačku građana Srbije, izjavio je ministar građevinarstva i infrastrukture vlade u senci DS Dragoslav Šumarac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Šumarac je na konferenciji za novinare ocenio da će uglavnom biti prodate vile, stanovi i poslovni prostor na najboljim lokacijama, čiji su zakupci najbogatiji ljudi i jedini imaju pravo da ih kupe, dok ostalim građanima to nije omogućeno.

"Najbogatiji resursi se poklanjaju najbogatijima", rekao je Šumarac navodeći da će se već bogati zakupci tih nepokretnosti i tajkuni još više obogatiti.

Šumarac je rekao da planiranom prodajom tih nepokretnosti vlast pokušava da popuni budžet i da se sprema za izbore koji će, kako je naveo, biti do kraja godine.

Kako je rekao, Zakon o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Srbije je u suprotnosti za Zakonom o javnoj svojini koji predviđa aukciju, odnosno prikupljanje ponuda za prodaju.

On je rekao da je tako poklonjeno zemljište u Vojvodini Arapima, kao i da im je dato ono u Beogradu, navodeći i najnoviju "aferu" na Zlatiboru u vezi sa rešenjem Ministarstva građevine koje je Privrednom kombinatu "Zlatibor", privatnoj firmi, dozvolilo upis svojine nad 2.213 hektara zemljišta, koje je ranije bilo u državnom vlasništvu.

Foto: Beta

PS: Zakon o prodaji nepokretnosti nije pljačka građana

Pokret socijalista ocenio je danas da se Predlog zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u vlasništvu Srbije ni po jednom osnovu ne može oceniti kao pljačka građana Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju Pokreta socijalista izjava Dragoslava Šumarca "ministra u hladovini DS je obična konstrukcija koja predstavlja jalov napad na Vladu Srbije".

"Ako pričamo o zakonu koji je omogućio pljačku građana, to je onda Zakon o privatizaciji koji je donela DS i koji je omogućio da se opljačka država, uništi privreda, a milion građana istera na ulicu", navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta socijalista poručuju da aktuelna vlada nikada nije radila u interesu vlasnika krupnog kapitala, za razliku od prethodnih vlada kojima su upravljali DS i njen "gospodar iz senke Miroslav Mišković".

"Jasna nam je panika demokrata zbog približavanja datuma pokrajinskih i lokalnih izbora, kao i zbog najavljenog usvajanja Zakona o poreklu imovine i koliko god se oni bunili i opirali Srbija će postati država kakvu zaslužuju njeni građani, a ne tamni vilajet kakvu je priželjkuju Pajtić i DS", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.