Crnogorska opozicija sprema revoluciju za izbornu noć?

Izvor: B92, 27.Sep.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorska opozicija sprema "revoluciju" za izbornu noć?

Opozicioni DF sprema "revoluciju" za noć između 16. i 17. oktobra, nakon što u Crnoj Gori budu održani parlamentarni izbori, objavila je podgorička Pobjeda.

Prema pisanju lista, DF planira da rezultate izbora čeka na platou ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Ako za DF rezultati ne budu povoljni, kako piše list, u tom slučaju bi usledio "snažan pritisak" na Državnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbornu komisiju da "obori rezultate".

Ne uspe li se u akciji tokom izborne noći, prema navodima Pobjede, ići će se na alternativnu varijantu - višednevno kampovanje ispred Skupštine i stvaranje atmosfere "političkog bezizlaza".

Na skup DF, tokom izborne noći, kako navodi podgorički list, doći će pristalice iz svih krajeva Crne Gore, a njima su obezbeđeni hrana, dnevnice i sve ostalo. Takođe, dodaje list, očekuju se i "emisari iz okruženja".

Pobjeda prenosi odgovor svojih izvora, na pitanje odakle novac za organizovanje skupe predizborne kampanje i političkih manifestacija nakon izbora.

"Nisu nam ga, kao ovim vašim što ih podržavate, dale članice zločinačkog NATO saveza; ni Nemci ni Amerikanci... Pa vi razmišljajte, pogađajte i zaključujte. Pare smo dobili od istorijski potvrđenih prijatelja koji imaju i mogu, a ne uzimamo ih od zločinaca i belosvetskih kriminalaca, ali ni od crnogorske sirotinje. Baš zbog toga ojađenog naroda, 16. oktobra ni po koju cenu nećemo priznati rezultate pokradenih izbora", prenosi Pobjeda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.