Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić: Ubrzo dogovor o nastupu na izborima

ŠAMAC - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da očekuje da će u okviru Saveza za promjene relativno brzo biti postignut potpuni dogovor o nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

"Mi smo već dugo vremena pouzdani član Saveza za promjene, usaglašavmo politike, pa tako i politiku izlaska na lokalne izbore. Nikakvih dilema nema. U okviru Saveza očekujemo da ćemo relativno brzo postići potpuni dogovor", rekao je Čavić novinarima u Šamcu, gdje je danas zasjedalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Predsjedništvo NDP-a.

On je naveo da je zaključak Predsjedništva da u svim lokalnim zajednicama stranka izađe sa vlastitim odborničkim listama.

"Imaćemo i određen broj kandidata za načelnike. U ovom trenutku imamo dogovoren jedan broj opština, to će biti realizovano. Optimistički očekujemo ishod na izborima jer smo značajno poboljšali svoju poziciju u mnogim opštinama", istakao je Čavić.

On je rekao da će NDP vrlo brzo u Tesliću imati kandidatsku listu odbornika za predstojeće lokalne izbore.

"U Tesliću je gospodin /Dragutin/ Škrebić zajedno sa kolegama i jednim dijelom Odbora prešao u SP, dostavili su pisane ostavke i obavijestili nas o tome. Nisu baš svi u Tesliću prihvatili prelazak u SP, to je izazvalo neke turbulencije, a nama otvorilo manevarski prostor", istakao je Čavić.

Prema Čavićevim riječima, u svim ostalim opštinama došlo je do pozitivnog pomaka.

"U Dubici smo pojačani bivšim predsjednikom OO DNS-a. Formirali smo prije nekoliko dana OO u Stanarima gdje prošli put nismo izlazili na izbore", dodao je Čavić.

Čavić je rekao da u Šamcu očekuje ozbiljan izborni rezultat, navodeći da NDP tu ima najozbiljniju ekipu. On je dodao da je NDP kandidovao svog predstavnika u Šamcu za načelnika.

"To je jedna od opština o kojima ćemo razgovarati sa ostalim kolegama iz Saveza i vjerujem da ćemo to u doglednom vremenu riješiti na pravi način. U interesu Saveza generalno je da djelujemo koherentno i prije i poslije izbora", naveo je Čavić.

Prema njegovim riječima, NDP je u Loparama organizovao OO koji doskora nije postojao, a "ima i prelazak iz drugih stranaka".

"U Ugljeviku očekujemo ozbiljan uspjeh, kao i u ostalim opštinama izborne jedinice šest. Mi ćemo biti faktor na ovim, kao i na prethodnim izborima", dodao je Čavić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Čavić: Ubrzo dogovor o nastupu na izborima

Izvor: Cafe.ba, 23.Apr.2016

ŠAMAC - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da očekuje da će u okviru Saveza za promjene relativno brzo biti postignut potpuni dogovor o nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.