Čarke na biračkom mestu

Izvor: Mondo, 05.Maj.2016, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čarke" na biračkom mestu

Rezultati Republičke izborne komisije (RIK) sa 15 biračkih mesta u Srbiji, na kojima su u sredu održani ponovljeni parlamentarni izbori, kasnili su zato što je došlo do incidenta na jednom biračkom mestu na Novom Beogradu.

Foto: Tanjug, Sava Radovanović

Rezultati RIK-a su kasnili jer se, kako je javio RTS, dogodila tuča na biračkom mestu na Novom Beogradu po završetku glasanja. Tim povodom oglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se i predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević koji je kazao da je na tom biračkom mestu došlo do čarki.

RIK je saopštio rezultate i sa ponovljenih izbora, ali sa 14 biračkih mesta jer još nema podataka sa biračkog mesta na Novom Beogradu. Preliminarni rezultati RIK-a na uzorku od 99,99 odsto: SNS - 48,25, SPS - 10,95, SRS - 8,10, DS - 6,02, DJB - 6,02, DSS-Dveri - 5,03, SDS-LDP-LSV - 5,02. 

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević rekao je da se izborni rezultati ne mogu promeniti bez obzira na ishod glasanja na Novom Beogradu, čije rezultate RIK još nije dobio.

Srpska napredna stranka ja na ponovljenim izborima, na kojima je pravo glasa ima 19.631 građanin, osvojila više od 56 odsto glasova na 13 od 15 biračkih mesta, saopštio je lider te partije Aleksandar Vučić i naveo da je i koalicija DSS-Dveri prešla cenzus.

Iz te koalicije tvrde da su osvojili 25 odsto glasova na ponovljenim izborima i da su iznad cenzusa.

Parlamentarni izbori ponovljeni su u sredu na 15 biračkih mesta - na pet u Nišu, na po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu.

Prema podacima RIK-a sa 14 biračkih mesta na kojima su u sredu ponovljeni izbori, SNS je osvojila 54,35 odsto glasova izašlih birača, DSS-Dveri 22,58 odsto, SPS 7,85 odsto, SRS 3,16 odsto, LDP-SDS-LSV 2,58 i DS 2,27 odsto.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.