Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jan.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cameron: Izbori u Grčkoj proširiće ekonomsku nesigurnost u Evropi

Britanski premijer David Cameron, upozorio je danas da će rezultat parlamentarnih izbora u Grčkoj, na kojima je pobijedila ljevičarska partija Siriza, proširiti ekonomsku nesigurnost po cijeloj Evropi i dodao da to znači da Velika Britanija mora da se drži njegovog plana sopstvene ekonomije.

"Grčki izbori pojačat će ekonomsku nesigurnost širom Evrope. Zato Velika Britanija mora da se drži svog plana i tu sigurnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << osigura kod kuće", napisao je Cameron na svom zvaničnom nalogu na Twitteru.

Cameronov komentar uslijedio je pošto je grčka ljevičarska stranka Siriza pobijedila na izborima, što bi moglo da rezultira sukobom s međunarodnim kreditorima, prenio je Reuters.

Lider stranke Aleksis Cipras je najavio da, u slučaju pobjede, namjerava da pregovara o otpisu velikog dijela grčkog duga i okončanju strogih mjera štednje, što je posebno zabrinulo takozvanu "trojku" (EU, MMF i Evropsku centralnu banku).
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mediji: Pobjeda Syrize može uzdrmati Evropu

Izvor: SandzakPress.net, 26.Jan.2015

Svijet – Pobjeda Syrize mogla bi označiti ne samo politički preokret u EU, već i da bude presudna za ostanak Grčke u eurozoni. Britanski premijer David Cameron, upozorio je da će rezultat parlamentarnih izbora u Grčkoj, na kojima je pobijedila ljevičarska partija Syriza, proširiti ekonomsku...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.