Bugarska: Borisov pobedio na izborima, socijalisti priznali poraz

Izvor: Radio 021, 26.Mar.2017, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska: Borisov pobedio na izborima, socijalisti priznali poraz

Liderka Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova priznala je poraz na parlamentarnim izborima i čestitala na pobedi GERBu bivšeg premijera Bojka Borisova.

Ninova je rekla da će njena stranka pokušati da formira vladu, ako to GERB ne uspe.

"Želimo da čestitamo pobednicima, GERB-u. Ako oni ne budu uspeli da formiraju vladu, a mi dobijemo mandat, pokušaćemo da formiramo bugarsku vladu da bi osigurali bezbednost zemlje", rekla je Ninova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Bugarska 1. januara 2018. preuzima predsedavanje EU.

Socijalisti, koji se zalažu za bliže odnose sa Rusijom, odbacili su mogućnost učešća u koalicionoj vladi sa partijom desnog centra GERB. Nešto ranije, Borisov je izjavio da njegova partija ima čist mandat da formira novu bugarsku vladu.

"Rezultat je kategorički potvrdio da bi GERB trebalo da bude vodeća vladajuća partija", rekao je Borisov.

GERB je osvojio između 32,2 odsto i 32,8 odsto na parlamentarnim izborima u Bugarskoj, dok je Socijalistička partija dobila podršku između 28 i 28,4 odsto birača, pokazale su izlazne ankete koje su sproveli Alfa Riserč i Galup Internešnal Balkan.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarski socijalisti priznali poraz,Ninova čestitala GERB-u

Izvor: Večernje novosti, 26.Mar.2017

Lider Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova priznala je večeras poraz na parlamentarnim izborima i čestitala na pobedi partiji GERB bivšeg premijera Bojka Borisova Lider Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova priznala je večeras poraz na parlamentarnim...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.