Britanija: Neki konzervativci žele Hamonda za premijera

Izvor: Blic, 25.Jun.2017, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Neki konzervativci žele Hamonda za premijera

Pojedini vodeći članovi britanske vladajuće Konzervativne stranke žele da ministar finansija Filip Hamond postane premijer Velike Britanije i tako zameni na toj funkciji Terezu Mej, a zemlju sprovede kroz proces Bregzita, javlja Sandej tajms.

Mej, koja se nalazi na mestu premijera manje od godinu dana, pretrpela je težak udarac nakon što nije uspela da osvoji parlamentarnu većinu na izborima 8. juna i dalje pokušava da ubedi malu Demokratsku unionističku partiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Severne Irske da podrži njene konzervativce u vladi.

Mej je mesecima držala po strani Hamonda tokom predizborne kampanje i uveliko se očekivalo da će on dobiti otkaz nakon glasanja, ali loš rezultat stranke na izborima vratio ga je ponovo na scenu, prenosi Rojters.

Pozivajući se na pojedine članove iz tima Tereze Mej ili kabineta, "Sandej tajms" navodi da bi Hamond trebalo da bude imenovan za v.d. premijera, a ministar za Bregzit Dejvid Dejvis za njegovog zamenika.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Britanija: Neki konzervativci žele Hamonda za premijera

Izvor: B92, 25.Jun.2017

London -- Pojedini vodeći članovi britanske vladajuće Konzervativne stranke žele da ministar finansija Filip Hamond postane premijer Velike Britanije, piše Sandej tajms...Mej, koja se nalazi na mestu premijera manje od godinu dana, pretrpela je težak udarac nakon što nije uspela da osvoji parlamentarnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.