BiH: Prvi izbori u opštini Stanari

Izvor: Studio B, 01.Feb.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Prvi izbori u opštini Stanari

Građani novoformirane opštine Stanari danas izlaze na prve izbore, na kojima će birati načelnika i 15 odbornika, izvestili su mediji u BiH.

Osim u Stanarima, za danas su zakazani izbori za načelnika u opštinama Istočni Drvar i Domaljevac-Šamac, prenela je Fena.

U opštini Stanari za mesto načelnika bore se tri kandidata - Mladen Kršić iz Srpske demokratske stranke, Dušan Panić iz Saveza nezavisnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << socijaldemokrata i nezavisni kandidat Marinko Janjilović.

Za 15 odborničkih funkcija u Skupštini opštine prijavili su se kandidati iz sedam političkih stranka - SNSD, SDS, DNS, SP, Srpska alternativa, HDZBiH, PDP i četiri nezavisna kanididata.

Za izbore u Stanarima, u čiji opštinski sastav je ušlo 13 naseljenih mjesta sa oko 11.000 stanovnika, u Centralni birački spisak upisana su 7.943 birača.

Stanari su u septembru prošle godine dobili status opštine nakon što su više od 50 godina bili naselje u sastavu grada Doboja.

Za funkciju načelnika u Istočnom Drvaru kandidati su Milka Ivanković iz Zavičajnih socijaldemokrata - Mile Marčeta i Milovan Mihajlović iz Socijalističke partije.

Raniji načelnik Dragan Lukač iz SNSD-a je u augustu prošle godine opozvan glasovima 78 birača, od 121, koliko ih je glasalo na referendumu.

Na izborima za načelnika opštine Domaljevac-Šamac, kandidati su Mato Prgomet iz HDZ-a BiH i Mario Jurkić iz HDZ-a 1990.

Prethodni načelnik Željko Josić iz HDZ 1990 početkom izborne kampanje pred prošlogodišnje opšte izbore u BiH podneo je ostavku.

Pravo glasa ima 4.416 birača - 3.649 na redovnim biračkim mestima, 100 u odsustvu i 667 van BiH.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.