Zahtev Zagreba klasično licemerje

Izvor: B92, 23.Nov.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zahtev Zagreba klasično licemerje"

Šešelj je u Hrvatskoj "top tema" zbog predizborne kampanje, a toj zemlji nedostaje hrabrost da reši pitanja iz prošlosti, smatra mnistar Ivica Dačić.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je lider radikala Vojislav Šešelj "top tema" u Hrvatskoj iz tamošnjih unutrašnjepolitičkih razloga i predizborne kampanje.

Reč je o klasičnoj zameni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teza i pokušaju Hrvatske da Srbiju uvuče u nešto što sa nama nema nikakve veze, rekao je vicepremijer i dodao da je ponašanje hrvatske vlasti, koja traži da se Vlada Srbije ogradi od izjava lidera radikala, klasično licemerje i zamena teza.

"Kad Hrvatska bude mogla da bez velikih snaga policije sačuva 10 ćiriličnih tabli onda može da drži lekcije Srbiji", naveo je Dačić napomenuvši da sve što govori, govori dobronamerno jer Srbija hoće da gleda napred.

Hrvatska, dodao je, treba da ima mnogo više hrabrosti za rešavanje pitanja iz prošlosti - traženju nestalih osoba, ali i ostvarivanju prava Srba koji su tamo nekada živeli. Tu je, kazao je, i pitanje granične linije.

Zato, istakao je Dačić, unutrašnjepolitički razlozi moraju da ustuknu pred interesima države.

Srbija je, dodao je, upravo to učinila kada je donosila niz teških odluka, ali je istovremeno ostvarila značajne korake - sprovela je unutrašnje reforme, Beograd vodi dijalog sa Prištinom, potpisan je Briselski sporazum…

Dačić je podsetio da su pojedini haški optuženici, Albanci, muslimani i Hrvati u svojim zemljama dočekivani kao nacioanlni heroji koji su potom u svojim nastupima slali različite poruke.

"Srbija Šešelja nije dočekala kao nacionalnog heroja i mi nismo ni na koji način učestvovali u procesu njegovog puštanja. Sve to je samo jedna zamena teza i pokušaj da se Srbija uvuče u nešto što sa nama nema veze", rekao je Dačić i ponovio da Šešelj ne predstavlja nikakvu snagu na političkoj sceni Srbije, te da Srbija nema odgovornost za ono što će Šešelj govoriti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.