Vučić: Pre izlaska u javnost potrebno je usaglasiti stavove

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pre izlaska u javnost potrebno je usaglasiti stavove

Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da je za Srbiju najvažnije jedinstvo i da bi bilo najbolje da se o idejama o ključnim državnim pitanjima razgovara unutar državnog rukovodstva, a da se u javnost izlazi sa usaglašenim stavovima.

"Samo ujedinjeni možemo da postignemo očuvanje državnog i nacionalnog interesa, kao i ekonomski prosperitet", rekao je Vučić upitan da prokomentariše izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je najbolje rešenje kosovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pitanja podela pokrajine.

Premijer je dodao da bi voleo kad bi se o idejama više govorilo unutar državnog rukovodstva, a ne da se prvo izlazi u javnost i da se onda pokušava da se sve vrati u institucionalne tokove.

Vučić je naveo da se do sada naslušao bezbroj ideja o Kosovu, ali da je sve drugačije kada dođe do razgovora u Briselu - kada dođe do toga ko će da se prepire u Briselu, kada to traje osam, deset, dvanaest sati, nekako nas malo bude u toj sobi za prepirke".

Vučić je rekao da ne zna ni da li je Dačić video Platformu o Kosovu i Metohiji predsednika Tomislava Nikolića.

"Zato tražim da više razgovaramo i izlazimo sa usaglašenim rešenjima", rekao je premijer novinarima nakon skupa “Regioni uspeha” na kome je pozvao privrednike da ulažu u Pokrajinu.

Premijer je poručio i da je Srbija po pitanju pokrajine vodila dobru politiku.

"Treba da budemo ujedinjeni kako bismo ekonomski išli napred, a ekonomska ekspanzija Srbije je ono čemu se nadamo i to je naša najveća snaga. To ćete videti u godinama pred nama”, dodao je Vučić.

Premijer je ocenio da je dobro da Priština formira Specijalni sud za zločine OVK. Dodao je da je formiranje te institucije potrebno "zbog mnogo tragedija i užasa kroz koje je prošao naš narod na Kosovu".

"Neko mora da odgovora za zločine nad Srbima, pa hajde sad neka neko priča šta su Srbi činili", rekao je Vučić i dodao da Srbija veruje u ono što je radio glavni tužitelj Specijanog istražnog tima za istragu zločina OVK Klint Vilijamson i mnoge organizacije, kao i njegovi nasledici, koji su prikupljali dokaze o zločinima.

Premijer je dodao da se nada optužnicama na osnovu dokaza i rezultata istraga a i presudama.

Upitan da prokomentariše najavu kosovoskog ministra Hašima Tačija o pokretanju tužbe za genocid, Vučić je ponovio da je pravno govoreći to nemoguće i da ne veruje da Kosovo to može da učini.

"To je toliko neozbiljno da nisam u stanju da komentarišem", rekao je premijer.

Premijer je dodao da je bio veoma iznenađen kada je čuo da neko tako nešto može i da pomisli da kaže i da smatra da je ta izjava data  ;zbog formiranja Specijalnog suda na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, izjave poput Tačijeve govore upravo koliko je Srbija ozbiljna država jer ne ulazi u političke igrarije, ne služi se sličnim metodima i ne kvari odnose u regionu.

Srbija se ponaša ozbiljno i odgovorno, nacionalističkim izjavama i ispadima podležu samo oni koji nisu u stanju da se bave ekonomskim problemima i rade na jačanju ekonomije i rešavanju probleme građana, dodao je premijer.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić:Pre izlaska u javnost prvo je potrebno usaglasiti stavove

Izvor: Beta Video, 29.Maj.2015

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da je za Srbiju najvažnije jedinstvo i da bi bilo najbolje da se o idejama o ključnim državnim pitanjima razgovara unutar državnog rukovodstva, a da se u javnost izlazi sa usaglašenim stavovima.(CH4)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.