Velika Albanija pusta želja političara

Izvor: RTV Pink, 16.Okt.2014, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Velika Albanija' pusta želja političara

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da mu nije bilo poznato da je projekat "Velike Albanije" model budućnosti regiona. Dodaje da je to, možda, pusta želja velikoalbanskih političara, ali je za Evropsku uniju, SAD i sve zemlje regiona to model prošlosti i opasnost za destabilizaciju i nove sukobe na Balkanu.



Ako je "Velika Albanija" model budućnosti za albansku vladu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << onda teško zemlji kojoj je takva prošlost glavni cilj u budućnosti, naveo je šef srpske diplomatije Ivica Dačić u pisanoj izjavi, reagujući na izjavu albanskog premijera Edija Rame da je "Albanija model nadahnuća za budućnost". Teško i Evropskoj uniji, ako je zemlja sa takvim opasnim namerama, koja preti čitavom regionu, kandidat za članstvo, dodao je Dačić. Prema rečima Dačića, Srbija zaslužuje kritike zbog grešaka u organizaciji utakmice, ali Albanija zaslužuje najoštriju osudu zbog neviđene provokacije nasred zemlje Srbije i pred očima televizijskog auditorijuma čitavog sveta. "Javnim i otvorenim isticanjem projekta Velike Albanije preti se Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Grčkoj, ali i celoj Evropi i svetu, a pritom albanski premijer ističe da je to nadahnuće i model budućnosti za region. Evropa i svet ne smeju da ostanu nemi nad tako otvorenom pretnjom za stabilnost regiona. Inače, ćutanje može biti shvaćeno kao podržavanje", naveo je Dačić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTV Pink...






Povezane vesti

VELIKA-ALBANIJA-JE-PROSLOST-Opasne-namere-Albanaca-pretnja-celom-regionu

Izvor: medio.rs, 16.Okt.2014

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da mu nije bilo poznato da je projekat Velike Albanije model budućnosti regiona i dodao da je to, možda, pusta želja velikoalbanskih političara, ali je za Evropsku uniju, SAD i sve zemlje regiona to model prošlosti i opasnost...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.