Većina za formiranje vlade još uvek ne postoji

Izvor: BKTV News, 05.Jun.2012, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina za formiranje vlade još uvek ne postoji

DS veoma blizu dogovora o formiranju vlade sa koalicijom SPS-PUPS-JS, LDP, SDA i SVM, tvrde demokrate. Lider SPS Ivica Dačić, međutim, negira taj dogovor.
'Na sutrašnjim konsultacijama sa predsednikom Tomislavom Nikolićem predsednik DS i kandidat za premijera Boris Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << će obavestiti Nikolića o tome da se vode razgovori sa predstasvnicima SPS, LDP, SDA i SVM o formiranju skupštinske većine i vlade', kaže predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke u Vojvodini Dušan Elezović.
U međuvremenu, lider socijalista Ivica Dačić demantovao je da je dogovor o formiranju nove vlade blizu. On je za RTS rekao je da razgovori o formiranju vlade nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina i naglasio da većine ne može biti dok se ne rasprave pitanja koja su od državnog i nacionalnog značaja - odnos prema Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj.
'Razgovori o formiranju vlade, koji su počeli pre nekoliko nedelja, nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina', rekao je Dačić.
Predsednik SPS-a je naveo da će se razgovori o tome nastaviti i narednih dana, ali da se oni sigurno neće voditi do sutra, kada će se Tadić sresti sa Nikolićem.
'Što se tiče nas, nikakve parlamentarne većine ne može biti dok se ne rasprave pitanja koja su od državnog i nacionalnog značaja, a to je odnos prema Kosovu i Metohiji i odnos prema Republici Srpskoj', rekao je Dačić.
'Takođe, imamo dogovor i da raspravimo osnovna pitanja ekonomskog i socijalnog programa, imajući u vidu da naša koalicija ima koncept koji je drugačiji od neoliberlanog pristupa, odnosno zalaže se za podsticanje rasta i razvoja, umesto restriktivne politike', istakao je Dačić.
Zbog toga je, kako je naveo, izjava predsednika Pokrajinskog odbora DS-a netačna i neprecizna.
'Radi se na formiranju parlamentarne većine, ali ona još nije formirana', objasnio je Dačić
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.