Važno da Hrvatska i Srbija imaju kvalitetan odnos

Izvor: Akter, 07.Feb.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važno da Hrvatska i Srbija imaju kvalitetan odnos

Nakon prvog susreta šefova diplomatija Srbije i Hrvatske, Ivice Dačića i Mira Kovača u Amesterdamu, hrvatski ministar spoljnih poslova za Jutarnji list kaže da je važno da dve države imaju kvalitetan odnos, posebno na ekonomskom planu

Dogovorili su se, kaže Kovač, da će raditi na unapređenju odnosa dveju država.

“Važno je da ti odnosi budu kvalitetni i da nastavimo da sarađujemo, posebno na ekonomskom planu i da, jasno, one probleme iz prošlosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << koje imamo, nasleđe rata rešavamo, da za to imamo mehanizam i mi ćemo sigurno u bliskoj budućnosti na tom planu biti vrlo efikasni i vrlo uspešni", rekao je šef diplomatije Hrvatske.

Dačić je, prenosi ovaj zagrebački dnevnik, napomenuo da je to bio njihov prvi susret i da nije bio neki duži razgovor, ali da su on i njegov hrvatski kolega zajedno konstatovali da treba raditi na jačanju bilateralnih odnosa.

"Da jasno definišemo šta je to što konkretno I brzo možemo urdaditi u nasim bilateralnim odnosima i sigurno je da ćemo nastaviti š našim kontaktima čim prođu izbori u Srbiji", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.