Izvor: Politika, 26.Jan.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Zoran, brat Vanje Vukića

Zoran Vukić, rođeni brat bivšeg državnog sekretara MUP-a Srbije, priveden u istrazi ubistva navijača Velibora Dunjića

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su Zorana Vukića, brata bivšeg državnog sekretara MUP-a Srbije Vanje Vukića i jednog od najbližih saradnika Ivice Dačića, ministra spoljnih poslova. Zoran Vukić priveden je u istrazi ubistva navijača Velibora Dunjića. Uhapšen je sa još nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mladića.

U trenutku Dunjićevog ubistva svi su radili kao obezbeđenje na splavu „Džimis”. Privedeni su kako bi se utvrdilo da li je i ko pomogao osumnjičenom za ubistvo Vladimiru Đuroviću da pobegne i da se oslobodi dokaza – pištolja i snimaka sigurnosnih kamera splava. Đurović je i dalje u bekstvu.

Velibor Dunjić ubijen je 16. maja 2014. u blizini splava „Džimis” kod Ušća. Tada je ranjena i devojka Nina Šobota, koja je sedela na suvozačevom mestu Dunjićevog automobila. Ona je pogođena u stomak. Policajcima koji su je kasnije saslušavali rekla je da ne može da opiše ubicu.

Smenjeni načelnik Odeljenja za ubistva beogradske policije Vlastimir Vulikić nedavno je za „Politiku” optužio vrh policije glavnog grada da je ometao istragu tog slučaja. Ispričao je da je posle razgovora sa vlasnikom splava, od Nebojše Markovića, načelnika Uprave kriminalističke policije Beograda, tražio da se angažuje ekipa za posmatranje i pratnju. Smatrao je da će oni pomoći policajcima koji su radili na rasvetljavanju ubistva u potrazi za hard-diskom ili osumnjičenim za ubistvo. Međutim, to mu nije dozvoljeno. Nebojša Marković je negirao Vulikićeve optužbe.

U dosadašnjoj istrazi ubistva Dunjića, beogradska policija je ranije uhapsila dve osobe koje su Đuroviću pomogle posle izvršenog zločina: Aleksandra Đuranovića, koji je pištolj iz kog je ubijen Dunjić bacio u reku, i Marka Gvozdenovića, di-džeja koji je uništio hard-disk na kojem su bili snimci zločina.

Obojica su uhapšena 13. januara a posle policijskog zadržavanja privedena su na saslušanje u tužilaštvo. Gvozdenović se i dalje tereti za pomaganje počiniocu posle izvršenog zločina, dok je protiv Đuranovića prekvalifikovano krivično delo u teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Ubijeni Dunjić bio je vođa „Hijena”, navijačke grupe Crvene zvezde. Protiv njega je bilo podneto više od 40 krivičnih prijava, u zatvoru je bio zbog napada na Andriju Čokurića. U trenutku smrti vodilo se pet sudskih postupaka protiv njega, a bio je osuđen i na zatvorsku kaznu zbog napada na lidera LDP Čedomira Jovanovića 2013. u Segedinu.

D. Telesković

objavljeno: 26.01.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.