TURNEJA PO ZAPADNOM BALKANU: Sebastijan Kurc danas u Beogradu

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURNEJA PO ZAPADNOM BALKANU: Sebastijan Kurc danas u Beogradu

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc dolazi danas u dvodnevnu posetu Srbiji u sklopu turneje po Zapadnom Balkanu, sa ciljem da demonstrira podršku Austrije evropskoj integraciji čitavog regiona.

Kurc će u Beogradu razgovarati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, kao i sa predstavnicima civilnog društva i privrednicima, a biće potpisan i memorandum >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o saradnji u dualnom obrazovanju.

Kako je novinarima preneo austrijski ambasador u Beogradu Johanes Ajgner, glavne teme razgovora u Beogradu biće bilateralni odnosi, otvaranje novih poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU, saradnja u regionu i napredak u Procesu Berlin/Beč, ali i migrantska kriza.

Poseta regionu koja obuhvata Sarajevo, Beograd, Podgoricu, Tiranu, Prištinu i Skoplje jasan je znak da Austrija pridaje veliku važnost čitavom regionu i njegovom približavanju EU kao i da želi da podstakne konkretne akcione planove za saradnju sa svakom zemljom, rečeno je u ambasadi.

Turneju po Zapadnom Balkanu austrijski ministar počinje u Sarajevu gde će u ponedeljak inaugurisati austrijsko-bosansku godinu kulture i potpisati sporazum o privredno-tehnološkoj saradnji.

Autor: Beta,Foto: AP

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Crnadak: BiH očekuje podršku Austrije za aplikaciju u EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016

Šef austrijske diplomacije Sebastian Kurz počeo je danas, sastankom sa ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom, seriju susreta sa najvišim dužosnicima BiH...Kurz je sinoć doputovao u Sarajevo, prvu stanicu turneje po Zapadnom Balkanu tokom koje će posjetiti i Beograd, Podgoricu, Tiranu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.