Svakodnevno u kontaktu s Vučićem, ali...

Izvor: Mondo, 01.Maj.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakodnevno u kontaktu s Vučićem, ali...

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sa premijerom Aleksandrom Vučićem još nije razgovarao o formiranju nove vlade, iako su svakodnevno u kontaktu.

"Kada je reč o formiranju nove vlade, na premijeru je da vodi taj proces. Kada će i koga zvati, na njemu je da odluči, a mi smo spremni da učestvujemo u vladi", rekao je Dačić.

On je dodao da se SPS i Jedinstvena Srbija uvek rukovode >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << državnim interesima pri formiranju vlade.

"Sa Vučićem imam redovnu komunikaciju, kada je reč o državnim pitanjima", rekao je Dačić i podsetio da postojeća vlada mora da funkcioniše do izbora nove.

Rukovodstvo, članovi i simpatizeri Socijalističke partije Srbije obeležili su danas Prvi maj, praznik rada, polaganjem venaca na spomenik vođi socijalističkog pokreta u Kraljevini Srbiji Dimitriju Tucoviću, a  Dačić  je poručio da niko nema prava da odustane od borbe za pravedniji svet.

Dačić je, pored spomenika na Trgu Slavija, konstatovao da je postoji simbolika u tome što se hrišćanski praznik Uskrs i Prvi maj ove godine obeležavaju istog dana, jer su oba u svojoj suštini imali borbu za pravedniji, slobodniji i humaniji svet.

"Danas kada Srbija prolazi kroz težak period u poslednjih nekoliko decenija, i kada je reč o socijalno-ekonomskom položaju građana i radnika, niko nema prava da odustane od borbe za pravedniji svet", istakao je Dačić.

On je dodao da bez ekonomski razvijenog društva nema socijalne pravde i da zato SPS daje podršku da se stvori društvo u kojem je moguće da postoji sistem u kojem se poštuju radnička prava i u kojem je nivo socijalne pravde na "zavidnom nivou" kao u zemljama Evropske unije.

"Zato se nadam da će usaglašavanje našeg zakonodavstva i socijalne prakse, kao i ponašanja poslodavaca prema radnicima, biti usklađeno sa pravnim tekovinama EU", rekao je Dačić.

Lider SPS-a je podvukao da će ta stranka, kao partija levice, nastojati da čuva tekovine za koje su se izborili radnici krajem 19. veka.

"Borićemo se i za to da u političkom životu Srbije, ta leva opcija, za koju se dokazalo da je mi najdostojnije reprezentujemo, bude paralelno prisutna u državnoj politici kao i neke druge stvari koje definišu Srbiju. A Srbija je po ustavu definisana i kao pravna država i kao država socijalne pravde", zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.