Srbija ne menja stav o statusu Kosova

Izvor: Beta, 24.Okt.2014, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne menja stav o statusu Kosova

BEOGRAD, 24. oktobra 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u petak je, povodom izjava kosovskih i albanskih lidera da je Srbija "faktički priznala Kosovo", poručio da Srbija nije promenila stav i da nema nameru to da učini.

Dodao je da ni mogućnost sastanka predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednice Kosova Atifete Jahjage, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ne ukazuje da je Srbija spremna da promeni svoj stav.

"I ja sam se više od 40 puta sastajao sa (premijerom Kosova Hašimom) Tačijem pa nisam promenio stav", rekao je Dačić novinarima.

Šef srpske diplomatije ocenio je da odlaganje posete albanskog premiejra Edija Rame dobra odluka, kako bi se smirile strasti nakon incidenata na utakmici Srbija-Albanija.

Prema njegovim rečima, pripreme za njegovu posetu su u toku, ali nije još precizno utvrdjen program posete.

Dačić je ocenio i da je jučerašnjim skupom na kom su učestvovali predstavnici zemalja Zapadnog Balkana, Srbija položila bitan ispit i pokazala se kao faktor stabilnosti u regionu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.