SB UN sutra o Kosovu, Dačić na sednici

Izvor: Press, 24.Avg.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN sutra o Kosovu, Dačić na sednici

U Njujorku će sutra biti održana sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren redovni tromesečni izveštaj generalnog skeretara svetske organizacije Ban Ki-muna o situaciji na Kosovu, a Srbiju će predstavljati šef diplomatije Ivica Dačić.
foto: tanjug.rs
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> U Njujorku će sutra biti održana sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren redovni tromesečni izveštaj generalnog skeretara svetske organizacije Ban Ki-muna o situaciji na Kosovu, a Srbiju će predstavljati šef diplomatije Ivica Dačić.
Ban  je u najnovijem izveštaju pozvao lidere u Beogradu i Prištini da nastave dijalog o normalizaciji odnosa, ali i da pritom pokažu spremnost na kompromis kako bi obezbedili brži završetak tog procesa u korist svih.
Izveštajem je obuhvaćen period od 16. aprila do 15. jula ove godine.
Kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, Ban je konstatovao da se u prakticnoj primeni postignutih dogovora nije mnogo odmaklo, ali napominje da su obe strane izrazile posvecenost nastavku dijaloga.
Uoči sednice SB UN Beograd je posetio specijalni Banov predstavnik i šef UNMIK-a Zahir Tanin, koji je razgovarao sa predsednikom i premijerom Srbije, kao i sa šefom diplomatije.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dačić u UN: Propagandna laž Prištine o genocidu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2016, 01:16

U sedištu Ujedinjenih nacija završena je sednica Saveta bezbednosti na kojoj se diskutovalo o najnovijem izveštaju generalnog sekretara UN o Kosovu. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je na sednici da je Srbija posvećena dijalogu Beograda i Prištine i insistira na formiranju Zajednice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.