SARADNIČKA MREŽA: Ivica Dačić ima četiri, a Zorana Mihajlović osam savetnika

Izvor: Kurir, 22.Avg.2014, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SARADNIČKA MREŽA: Ivica Dačić ima četiri, a Zorana Mihajlović osam savetnika

Mihajlovićeva se pravda da je vicepremijer i ministar za tri različite oblasti, dok Dačić ima četiri saradnika kao PPV

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i njen kolega Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, drže se izgleda narodne „dobar savet je zlata vredan“.

Mihajlovićeva ima čak osam savetnika, a to objašnjava činjenicom da osim vicepremijerske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << funkcije vodi i resor sa tri potpuno različite oblasti, dok Dačić šefuje diplomatijom bez savetnika, ali ima četiri saradnika na poziciji prvog potpredsednika.

Ne mogu sami

- Imam osam savetnika - za finansije, za građevinarstvo, železnicu, urbanizam i IPA fondove (jedna osoba), za pravne poslove i investicije, za privatno javno partnerstvo, za javna preduzeća i za medije - nabraja Mihajlovićeva i objašnjava:

- Ministar za tri oblasti - saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu, i potpredsednik Vlade .Dačić nema nijednog savetnika kao ministar spoljnih poslova, ali kao potpredsednik Vlade ima četiri.

- Imam savetnike za dijasporu, ekonomiju, evropske integracije, pravni sistem i bezbednost - dodaje Dačić.

Savetuju za razne oblasti

Po istom sistemu, Kori Udovički nema savetnike u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, a kao potpredsednik Vlade ima tri - za odnose sa javnošću, pravne i ekonomske poslove.

Ostale njihove kolege imaju u proseku po dva-tri savetnika, čime se uklapaju u odluku Vlade, kojom je ograničeno angažovanje posebnih savetnika na tri po resoru.

Toliko imaju ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović i ministar rada Aleksandar Vulin.

- Sva trojica su volonteri bez nadoknade - ističe Vulin.

Udovičić ima savetnike za medije, ekonomiju i pravo, a Joksimovićeva, osim posebnog savetnika, ima i za različite oblasti iz prava i politike EU.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ima dva savetnika.

Gašić, Lončar, Selaković i Tasovac

JEDAN, ALI VREDAN

Ministar odbrane Bratislav Gašić ima jednog savetnika za vojna pitanja, a namerava, kako kaže, da postavi još jednog za namensku industriju.

Po jednog savetnika imaju i ministri zdravlja Zlatibor Lončar, kulture i informisanja Ivan Tasovac i pravde Nikola Selaković.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.