Radulovićev advokat: Miša Banana se divno družio sa Dačićem i Šarićem

Izvor: Kurir, 03.Jun.2015, 06:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulovićev advokat: Miša Banana se divno družio sa Dačićem i Šarićem

Advokat Velisav Milutinović naveo da je njegov klijent iskorišćen kao izmišljena politička nuklearna bomba zvana Miša Banana kako bi se ucenio Ivica Dačić

BEOGRAD - Projekat „Šarić“ je politička nuklearna bomba koja ima više glava, a jedna od njih je Rodoljub Radulović.

Radulović je lični, baš lični prijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ivice Dačića i zbog toga je doživeo politički progon, jer su preko njega političari pokušali da ucene Dačića, i to ne samo u političkoj borbi već da bi se sklapale političke koalicije.

Ovo je juče u Specijalnom sudu u Beogradu izjavio Radulovićev branilac, advokat Velisav Milutinović. U završnoj reči pred presudu za šverc više od 5,7 tona kokaina koju je izneo u ime Radulovića, koji je u bekstvu, naveo je da nije sporno da je njegov klijent poznavao Darka Šarića, kao ni ljude iz policijskog i državnog vrha. Iz tog razloga, kako je naveo, iskorišćen je kao izmišljeni lik - Miša Banana.

- Ne treba da čudi to što Radulović poznaje Dačića jer on poznaje mnoge ljude iz najrazličitijih sfera. Radulović je čovek koji je radio u mnogim zemljama, na više kontinenata, govori više stranih jezika, ima brojne kontakte. To je sve poznato, ali nije bilo dovoljno da se Radulović ne uveže u sve ovo - rekao je njegov branilac.

Nema veze s kriminalom

On je objasnio da je Radulovićevo prijateljstvo s Dačićem nastalo iz slučajnog susreta.

- Preraslo je u lepo druženje, bez obzira na razliku u godinama i različito mesto boravka. Iz toga se izvodi zaključak da je on glava organizacije, da ima kontakte s policijskim i državnim vrhovima, ne samo Srbije, što je u osnovi tačno, ali to nema veze s kriminalom - rekao je Radulovićev branilac i dodao:

- Ta političko-kriminalna bomba je svojom eksplozijom preterala, pa se ta priča o Dačiću ljudima malo zgadila. Dačić je jaka ličnost, pa je uspeo da kaže „ostavite me na miru i sudite na osnovu činjenica“ - dodao je advokat.

On je potvrdio da je Radulović, kao i sa Dačićem, bio prijatelj i s Darkom Šarićem.

Poznavao je i Dudića

- Na sve nas Šarić je ostavio utisak duhovitog, simpatičnog i uspešnog mladića. Poznavao je i pokojnog Dragana Dudića. Družio se s njima, kao i s ministrima, političarima, sportistima i estradnim zvezdama - otkrio je branilac Miše Banane, koji je za njega zatražio oslobađajuću presudu.

Kako je najavljeno, danas bi Dejan Lazarević, advokat Darka Šarića, trebalo da iznese završnu reč, nakon čega se očekuje i završna reč Šarića i ostalih optuženih. Kad svi kažu šta imaju, sud će odrediti datum izricanja prvostepene presude.

Hteo da se preda

UPLAŠIO SE I NIJE DOŠAO

Rodoljub Radulović, prema rečima njegovog advokata, nameravao je da se vrati u Beograd kad je pokrenut postupak protiv njega.

- Molio sam sud da ukine međunarodnu poternicu i da mu omogući da dođe i da se brani. Molio sam da daju dva dana, da dođe kao gospodin, avionom iz inostranstva i da iznese svoju odbranu. Međutim, zbog političkog proganjanja osetio je strah - rekao je branilac.

Činjenice

OPTUŽENO 36 LJUDI

U aprilu 2013. godine u Specijalnom sudu u Beogradu krenulo je objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009.

Proces se vodi protiv ukupno 36 okrivljenih, od kojih je još 14 njih u bekstvu

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.