Prekid statusa izbeglica štetan

Izvor: Akter, 30.Sep.2014, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prekid statusa izbeglica štetan"

Preporuka o prekidu statusa izbeglica iz Hrvatske, koju je proglasio Visoki komesarijat UN, nanela je štetu interesima izbeglica, rekao je ministar Ivica Dačić

Dačić je dodao i da ta preporuka proglašena početkom aprila 2014. godine ne doprinosi stabilnosti u regionu.

Ministar Dačić je to rekao visokom komesaru UN za izbeglice Antoniju Guterešu u odvojenom razgovoru nakon govora na zasedanju Izvršnog komiteta Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako se dodaje u saopštenju, Dačić je detaljno informisao visokog komesara UN za izbeglice o položaju i problemima izbeglica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Srbiji, kao i više od 200.000 interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije.

Republika Srbija zainteresovana je i spremna da nastavi saradnju sa Visokim komesarijatom UN kako bi se ovo važno humanitarno pitanje trajno rešilo, pre svega, u interesu najugroženijih, rekao je šef srpske diplomatije.

Visoki komesar UN za izbeglice Gutereš izrazio je zahvalnost Srbiji na podršci koju pruža programima i aktivnostima Komesarijata UN. Gutereš je naglasio spremnost Visokog komesarijata UN da i ubuduće pruža neophodnu pomoć Vladi Srbije na ovom planu, kao i u rešavanju problema interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije.

U vezi sa klauzulom o prestanku izbegličkog statusa, Gutereš je ukazao da je primena klauzule suvereno pravo svake zemlje i da se radi o preporuci čiji se početak predlaže za period posle 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.