PRVA POSETA POSLE FORMIRANJA VLADE: Premijer Vučić danas u Beču

Izvor: Telegraf.rs, 12.Avg.2016, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVA POSETA POSLE FORMIRANJA VLADE: Premijer Vučić danas u Beču

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u zvaničnoj poseti Austriji, prvoj poseti inostranstvu nakon što je izabran za premijera.

Vučić će, kako je najavljeno u Beču, zajedno sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, boraviti u Beču na poziv austrijskog kancelara Kristijana Kerna.

Najpre će se sastati sa ministrom inostranih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom.

Potom će >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kancelar Kern, prema najavi iz kabineta šefa austrijske vlade, primiti srpskog kolegu na radni sastanak.

Foto: Wikipedia/Manfred Werner - Tsui

Po završetku razgovora sa Kernom, Vučić će se sa domaćinom obratiti medijima.

Kancelar Kern prirediće za svog gosta i radni ručak, na kojem će se nastaviti razgovori o daljem unapređenju bilateralne saradnje, ali i brojnim izazovima sa kojima se suočava evropski kontinent.

Austrija je zemlja članica EU koja se ponajviše angažuje u podršci Srbiji na putu u EU i dala je svoj značajan doprinos u procesu evropske integracije naše zemlje.

Takođe je Austrija zemlja koja sa državama zapadnog Balkana radi na zaustavljanju talasa izbeglica duž balkanske rute, pa su to dve glavne teme koje će biti na dnevnom redu sastanaka.

Ekonomska saradnja dve zemlje je odlična, ali ima potencijala za dalji razvoj, pošto postoji veliko interesovanje austrijskih privrednika za investicije u Srbiju, pa će i ova tema biti, kako je najavlejno, na dnevnom redu.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Održana prva sednica novoformirane Vlade Srbije

Izvor: Cafe.ba, 12.Avg.2016

- Jedan od razloga što je prva sednica zakazana za rano jutro, u 6:30 časova, je i današnja zvanična poseta premijera Vučića Beču, na poziv austrijskog kancelara Kristijana Kerna

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.