Izjava Kocijančič o ombudsmanu mešanje u stvari Srbije

Izvor: Beta, 01.Feb.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjava Kocijančič o ombudsmanu mešanje u stvari Srbije

BEOGRAD, 1. februara 2015. (Beta) - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je u nedelju, povodom saopštenja portparolke u Evropskoj komisiji Maje Kocijančič o radu ombudsmana u Srbiji, da "nema potrebe da Beogradu neko deli savete, mešajući se u njegova unutrašnja pitanja".

"I ja i (premijer Srbije Aleksandar) Vučić gotovo svakodnevno se susrećemo s raznim predstavnicima EU, i ja mislim da nije način >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da se sa Srbijom komunicira preko portparola... Ja ne osporavam pravo nikome... Maja Kocijačič je tehničko lice, i ja sa njom ne želim da polemišem", rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Dačić je dodao da ako postoje neke primedbe na rad Vlade, "onda treba najviši funkcioneri EU da razgovaraju sa predstavnicima Vlade Srbije.

"Inače bi onda trebalo da (direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose s medijima) Miki Mihajlović da eventualno izjavu povodom izjave Maje Kocijančič. To nije način komuniciranja sa jednom suverenom zemljom", poručio je Dačić.

"Koja je svrha razgovora Vučica s komesarom (za proširenje Johanesom) Hanom, ako će sutra njegov portparol da da izjavu koja možda nije bila razmatrana na tom sastanku", dodao je šef srpske diplomatije.

Portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič saopštila je u subotu da EU očekuje od svih ustanova vlasti u Srbiji da potpuno saradjuju i pruže podršku zakonom utemeljenom radu ombudsmana i nezavisnih regulatornih tela i da je zabrinuta zbog tvrdnji nekih sektora u Srbiji da ombudsman ugrožava nacionalnu bezbednost.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Izjava Kocijančićeve o ombudsmanu je mešanje u stvari Srbije

Izvor: Blic, 01.Feb.2015

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas povodom saopštenja portparolke u Evropskoj komisiji Maje Kocijančič o radu ombudsmana u Srbiji da "nema potrebe da Beogradu neko deli savete, mešajući se u njegova unutrašnja pitanja"...- I ja i (premijer Srbije Aleksandar) Vučić gotovo svakodnevno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.