Izgradnja stanova za izbegle u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja stanova za izbegle u Vršcu

U Užičkoj ulici u Vršcu položen je kamen temeljac za izgradnju 20 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Vršcu. Stanovi se grade u okviru regionalnog progama u Republici Srbiji - Potprojekat 2.

Nakon Sremske Mitrovice gde je postavljen kamen temeljac za 40 stanova, zatim Kruševca, Prokuplja i Parćina gde je započeta izgradnja zgrada sa po 20 stanova, Vršac je peta loklana samouprava od ukupno 9 u kojima ove godine počinje gradnja stanova iz potprojekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2 Regionalnog stambenog programa Republike Srbije vrednog 13 miliona evra.

U okviru okvog potprojkta je predvidjena kupovina 250 seoskih kuća, izgradnja 200 stanova, izgradnja 120 montažnih kuća i dodela 330 paketa građevinskog materijala što je ukupno 900 stambenih rešenja, rekao je prvi potpredsednik Vlade i i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije Ivica Dačić.

Pred nama su i novi izazovi, jer je izbeglištvo tema u čitavom svetu i u Srbiji je trenutno 7,5 hiljada migranata i izbeglica uglavnom sa Bliskog istoka o kojima naša država najbolje brine, rekao je Dačić i izrazio zadovoljstvo što smo na pragu rešavanja pitanja izbeglica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

On je rekao da u Srbiji nakon završetka ovog programa više neće biti ljudi sa izbegličkim statusom

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator. Izvođač radova je građevinsko preduzeće "Grading d.o.o.", a ugovorom je predviđeno da radovi traju 11 meseci.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministrastva državne uprave i lokalne samopurave, Andrea Oricio, ambasador OEBS-a u Srbiji, Goran Kvrgić, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o i Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Posvećenim radom i saradnjom rešavati pitanja iz prošlosti

Izvor: RTS, 21.Apr.2017

U okviru Potprojekta 2 Regionalnog stambenog programa, pored 200 stanova u devet jedinica lokalne samouprave koji će biti izgrađeni, postoji ukupno 900 stambenih rešenja i to je razlog za zadovoljstvo, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.