Ivica Dačić se oprašta sa Rezolucijom OUN 1244

Izvor: KMnovine.com, 20.Avg.2017, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Dačić se oprašta sa Rezolucijom OUN 1244

Tu u Americi je počelo šaketanje među rasistima i građanima ne baš sasvim bele boje kože tela, po pitanju ko je koga više uvredio.






Kao što je poznato, odavno su prošla vremena kad su belci ponižavali crnce i sada crnci ponižavaju belce tamo gde su postali većina. Istovremeno se javljaju i novi državljani Amerike – latinoameričke i azijatske dijaspore, koji su stesnili belce u nizu država. Beli su, naravno, nezadovoljni, >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << a njihova isturena avangarda – rasisti, ne mogu smisliti ništa drugo osim pretnji i pokušaja delovanja bejzbol palicama.

No, ukoliko postavimo sebi glavno pitanje – o čemu se radi u tom bastionu slobode i demokratije, onda ćemo na to dobiti prost odgovor: «obojeni» građani su očigledno nezadovoljni svojim položajem i žele da se probiju «ka vrhu». Da bi se sedelo u Kongresu, u upravi krupnih banaka, u glavnim američkim korporacijama i čak da bi se upravljalo bezbednosnim strukturama. A što da ne, ako će ih uskoro biti polovina stanovništva cele zemlje?

No, u tom samom bastionu slobode niko se ne sprema da im to i omogući. Nije jasno zbog čega. Ako je tu sloboda, onda dajte mogućnost da dijaspore izaberu ne sasvim bele aktiviste u Senat ili Kongres, dajte im mogućnost da stanu pred vojne karte u Pentagonu, kao i da predvode špijunski resor u Lengliju. Možete li zamisliti kakve bi uspehe dostigla CIA ako bi je predvodio Kinez? Tada bi tajne glavnog globalnog protivnika SAD počele da se odlivaju iz Vašingtona širokom rekom.

Ali se to ne dešava pa i nezadovoljni građani ne sasvim bele boje, počinju da ruše na zemlju spomenike ideolozima i herojima robovlasništva. Oni smatraju da sve dok se u zemlji poštuju vođe koje su ugnjetvale crnce, ništa u njoj neće biti, naravno, osim licemerja.


Kraće rečeno, šaketanje, tuča i skandal.

No, hteo sam nešto sasvim drugo reći: o diskusiji o Kosovu, koja se rasplamsala u Savetu Bezbednosti.

Između ostalog, interesantna diskusija. Na kraju krajeva, bilo šta da kažem, pitanje Kosova se ne može smatrati konačno regulisanim. Tamo se s pravima srpske manjine* čini bezobrazluk i zatvarati oči na takvo stanje može samo ili glupak ili hulja.

O tome sada aktivno piše i govori Ivica Dačić. On predlaže da se severni deo Kosova prebaci pod kontrolu Srbije i da se omogući široka autonomija srpskim lokalnim opštinama koje će ostati na jugu Kosmeta. Što se tiče srpskih pravoslavnih manastira, ministar predlaže da im se da poseban autonoman statut monaške zajednice, po modelu grčke Svete Gore Atonske.

Dačić pritom podvlači da Priština mora da isplati Beogradu finansijsku kompenzaciju za nezakonito otetu privatnu i državnu imovinu.

No, predstavnik nepriznate republike Vlora Čitaku smatra da je taj predlog opasan za region. Ona je to izjavila na sednici SB OUN.

«Povratak koncepciji donošenja odluka po etničkim razlozima – predstavlja opasnost za ceo region. Ako mi odbacimo kulturnu i etničku raznovrsnost unutar naših država, unutar naših granica, na koji način onda mi možemo zajedno egzistirati (sa Srbijom) u EU, da i ne govorimo o više nego ikad uzajamno povezanom svetu?“ – dubokoumno je upitala ona.
Štaviše, imajući sposobnost gledanja u budućnost, Vlora Čitaku je sa SB OUN podelila svoju prozorljivost: «Nezavisnost Kosova – to nije privremni projekat. Kosovo se nigde neće denuti. Drobljenjem i potčinjavanjem se ne dobija normalizacija i primirje». I dodala da je Kosovo visokokulturna zemlja. U njoj je održan čak i festival dokumentarnog filma.

Znate li sad gospodo zbog čega sam svoj materijal počeo sa događajima u SAD?

Zato što na Kosovu sazrevaju ti isti događaji kao i u bastionu slobode, samo u nešto drugačijoj varijanti.

Na kraju krajeva, šaketanje u SAD je programirano samom ideologijom te države. Ono je zasnovano na ideji zauzimanja tuđe zemlje. Nekada davno, na tu zemlju su stigli anglosaksonci, sasekli lokalno stanovništvo, potom su se makljali međusobno i u konačnom rezultatu podelili teritoriju i počeli ugnjetavati robove.

A ti robovi su se brojčano umnožavali i sticali pristalice u vidu novih «obojenih» pridošlica, pa su poželeli od belih oduzeti to što su oni stekli. I oduzimaju. Prošetajte Detroitom, ako ste belac i videćete da je to već «crni grad». On, kao i Boston i mnogi drugi megapolisi, ne pripada belim. Upravo tu možete dobiti posao u auto-perionici i prema Vama će se odnositi kao prema biću nižeg reda. I ne pomišljajte da idete kod «crnog» sudije – on će Vam sa svoje strane samo pridodati.

Generalno, bezbednosna varijanta socijalne inženjerije u SAD se nastavlja, a to je uvek povezano sa velikim potresima.

Gospodo, a zar se «Nezavisno Kosovo» nije pojavilo takođe kao rezultat zauzimanja tuđe zemlje? Zar taj proces nije pratilo nasilje, ubistva, etničko čišćenje i otvoreni genocid? U takvom slučaju, baš po američkom obrascu, mora proticati i ugnjetavanje nacionalnih manjina i vladavina nasilja u svim oblastima života.

Zar može narod koji je dobio zemlju u rezultatu postepenog istiskivanja i direktnog progona starosedelačkog stanovništva, biti prema njemu pravedan? Jer sama ideologija zauzimanja tuđe zemlje ukorenjuje u ljudima duboko neprijateljstvo prema starosedeocima. Kako bi u suprotnom gazdovali?

Vratimo se zori američke civilizacije – starosedeoce Indijance su istrebili, po celom svetu saopštavajući da im Indijanci smetaju da žive.

To isto dešavalo se i na Kosovu. Ostaci Srba u tom kraju – suvišni su ljudi za Albance. Neprijateljski odnos prema njima je opšte prihvaćen. Zbog toga je kukurikanje Vlore Čitaku o nadolazećoj eri milosrđa na Kosovu predviđeno za veoma prostodušne ljude. Ili da pravo kažemo – za glupake.

I kada na sednici SB OUN još jednom Amerikanci i Englezi predlože da se iz pokrajine povuče Misija OUN, koja je ustanovljena u svojstvu privremene administracije 1999. godine, onda se javlja veoma neprijatna sumnja da je taj korak usmeren upravo na konačno izbacivanje Srba sa Kosova. Tim povodom je novi predstavnik Rusije u OUN, Vasilij Nebenzja, rekao da neko želi da prikaže situaciju u pokrajini u pozitivnom svetlu, a ona je daleko od toga. Situacija samo degradira od trenutka odvajanja pokrajine od Srbije.

Ja sve shvatam gospodo, samo ne mogu jedno da shvatim – zbog čega je Ivica Dačić svojim tekstovima doveo do te diskusije u OUN?

Ako se razmisli nad njegovim predlozima, onda se može doći do sledećih zaključaka:


– Ivica Dačić de fakto (podrazumevano) priznaje nezavisnost Kosova.
 – Iz nepoznatih razloga on predlaže da se podeli Kosovo, što bi dovelo do konačnog formiranja monoetničke albanske države samo bez srpskog dela.
 – Posle toga može se reći «izvini-oprosti» rezoluciji OUN 1244 o nerazdeljivoj pripadnosti Kosova Srbiji.
 – Postaje nejasno, da li vlada Aleksandra Vučića namerava da vrati «celu ovcu» kako propisuje rezolucija 1244, ili da dobije «bar pregršt vune»?
 – Kakav je u tom slučaju položaj Rusije, koja nepokolebivo insistira na punom vraćanju pokrajine u sastav Srbije?
 – To kukurikanje koje smo slušali od Vlore Čitaku, još nije presuda predlozima Ivice Dačića. Vrlo je moguće da će Priština krenuti na takav dijalog sa ciljem odvlačenja Beograda od glavnog cilja, a potom, kada bude smatrala nužnim, taj dijalog će prekinuti. Samo što će se i pitanje o rezoluciji 1244 već «zapenušati».

Beograd će se u svojoj borbi za Kosovo i Metohiju povući na nerazumljivu i nedefinisanu poziciju.

(* Autor ovde pravi jedan strašan propust koji je u svesti naroda ustanovljen kroz medijske izveštaje sa namerom tako kreirane. Naime, manjina bilo kog naroda može da se nalazi samo na teritoriji druge države. Na Kosovu i Metohiji živi deo srpskog naroda koji je u Srbiji dominantan. - prim. redakcije KM Novina)



Izvor: FSK.ru    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.