“Hrvatska ne može da deli lekcije Srbiji“

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Hrvatska ne može da deli lekcije Srbiji“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u subotu da Srbija nije uticala na uslove po kojima će lider Srpske radikalen stranke (SRS) Vojislav Šešelj biti pušten iz pritvora Haškog tribunala i da Hrvatska po tom pitanju ne može da deli lekciji Srbiji.

Hrvatski političari da smiruju tenzije, a ne da ih podstiču: Ivica Dačić

 

"Vlada Srbije je u smislu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << saosećanja i ljudskih prava dala garancije Šešelju. Kada je reč o politici Vojislav Šešelj nije nikakav faktor da bi naša vlada morala da zauzima stav o njemu", rekao je Dačić na izbornoj skupštini stranke Jedinstvena Srbija u beogradskom "Sava" centru.

 

On je pozvao političare u Hrvatskoj da zajedno sa srpskim liderima smiruju tenzije, a ne da ih podstiču.

 

"Ne mogu da nam dele lekcije zemlje koje ne mogu da očuvaju deset ćiriličnih tabli (u Vukovaru)", istakao je Dačić.

 

On je ocenio da danas u Srbiji niko ne veruje u Šešeljevu politiku i da je to politika prošlosti. Ponovo je stav da je sud u Hagu, politički sud koji treba ukinuti.

 

Hrvatski Sabor priprema deklaraciju kojom bi se osudilo puštanje na privremenu slobodu Vojislava Šešelja, kao i njegovi politički istupi, koje će poslati u Brisel.

 

Kako je najavljeno, preko hrvatskih evroposlanika incijativa koja bi se poslala u Brisel trebalo da rezultira donošenjem rezolucije o Šešelju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dačić: Hrvatska ne može da deli lekcije Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2014

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nije uticala na uslove po kojima će Vojislav Šešelj biti pušten iz pritvora Haškog tribunala i da Hrvatska po tom pitanju ne može da deli lekciji Srbiji..."Vlada Srbije je u smislu saosećanja i ljudskih prava dala garancije Šešelju....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.