Danas se obeležava Dan srpske diplomatije

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas se obeležava Dan srpske diplomatije

U Srbiji se danas obeležava Dan srpske diplomatije, a prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić obratiće se danas tim povodom poslanicima na svečanosti u Domu Narodne skupštine.

Vlada Srbije ustanovila je Dan srpske diplomatije koji se obeležava u spomen osnivanja Knjaževske kancelarije inostranih dela Kneževine Srbije 29. maja 1839. godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Taj dan smatra se početkom profesionalne diplomatije u Srbiji, a odluku o ustanovljavanju Dana srpske diplomatije vlada je donela 7. maja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dan srpske diplomatije

Izvor: Studio B, 29.Maj.2015

Krajnji cilj srpske vlade i diplomatije je Evropa u Srbiji i Srbija u Evropi - Srbija koja neće morati nikoga ni za šta da moli i koja rešava probleme, poručio je ministar spoljnih poslova Iviča Dačić, povodom obeležavanja Dana srpske diplomatije...Dačić  je, obraćajući se prisutnima u Narodnoj...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.