Dačić sa visokim zvaničnikom Kube

Izvor: Blic, 27.Jun.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa visokim zvaničnikom Kube

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Nacionalne skupštine narodne vlasti Republike Kube Estebanom Lasom i tom prilikom je potvrđeno tradicionalno prijateljstvo i bliskost u stavovima dve zemlje.

Tokom susreta u okviru prve zvanične posete kubanskog funkcionera Srbiji, razmatrane su mogućnosti za dalje unapređenje bilateralnih odnosa, pre svega, na ekonomskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << planu.

Predstavljeni su potencijali slobodne zone Marijel u Republici Kubi, a bilo je reči i o intenziviranju saradnje u oblasti zdravstva i poljoprivrede, navodi se u saopštenju Ministastarstva spoljnih poslova Srbije.

Pročitajte još:

Potvrđen je obostrani interes za očuvanje pozitivne dinamike političkog dijaloga, kao i međusobna podrška pitanjima od značaja.

Naročito je istaknut kontinuitet principijelnog stava i podrške Republike Kube teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Dogovorena je dalja komunikacija u pogledu buduće razmene poseta na visokom i najvišem nivou, a pozdravljena je i uspešna parlamentarna saradnja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.