Dačić sa kolegama iz Gruzije i Kube

Izvor: RTS, 22.Sep.2014, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa kolegama iz Gruzije i Kube

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Njujorku sa šefovima diplomatija Kube i Gruzije.

Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Kube Bruno Rodriges Pariljo ocenili su da je bilateralna saradnja dve zemlje odlična, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Pariljo je rekao da je Kuba zainteresovana za unapređenje saradnje sa Srbijom u oblasti tehnologije, medicine i farmaceutske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << industrije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić zahvalio je Kubi na podršci po pitanju Kosova i Metohije i pozvao kubanskog kolegu da poseti Srbiju.

Pariljo je, takođe, podržao inicijativu za unapređenje odnosa Srbije sa Zajednicom država Latinske Amerike i Kariba.

U saopštenju Ministarstva se navodi da se Pariljo sastao sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem na marginama 69. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a prvog dana učešća delegacije Srbije na Generalnoj skupštini UN, Dačić se sastao i sa ministarkom inostranih poslova Gruzije Majom Pandžikidze.

Obe strane izrazile su zadovoljstvo zbog činjenice da u bilateralnim odnosima ne postoje otvorena pitanja i izrazile spremnost za njihovo dalje unapređenje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Dačić će naredne godine, u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a, posetiti Gruziju.

Gruzijska strana predložila je da se prilikom narednog susreta razmotri mogućnost potpisivanja više bilateralnih sporazuma, među kojima su sporazum o ukidanju viza na službene i dilpomatske pasoše i sporazum o transportu robe i putnika, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.