Dačić sa Pitelom: Podrška odvaznim reformama srpske vlade

Izvor: Blic, 24.Apr.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa Pitelom: Podrška odvaznim reformama srpske vlade

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Briselu s predsednikom Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Đanijem Pitelom koji je naglasio da je članstvo Srbije od velikog političkog i ekonomskog značaja i da se u Italiji, kao i u Evropskom parlamentu, sa velikim interesovanjem prate odvažne reforme koje preduzima srpska vlada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Šef srpske diplomatije izrazio je nadu da će zemlje Evropske unije uvažiti političke i ekonomske reformske procese koje sprovodi Vlada Srbije, kao i napore koje Srbija ulaže u dijalog sa Prištinom i, otvaranjem pregovaračkih poglavlja, podržati napredak Srbije na njenom evropskom putu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Predsednik političke grupe socijaldemokrata, druge po snazi u Evropskom parlamentu, u kome predstavlja Italiju, preneo je prvom potpredsedniku Vlade Srbije podršku italijanske vlade.

Pitela je naglasio da je članstvo Srbije od velikog političkog i ekonomskog značaja za EU i istakao da će se u Evropskom parlamentu, ali i u kontaktima sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja, zalagati da se ubrza dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na podršci koju Italija pruža našoj zemlji, budući da je Italija među najvažnijim partnerima Srbije i od najvećeg je značaja da stvorimo bolje poslovno okruženje za nove italijanske i druge investicije, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić razgovarao s predsednikom Progresivne alijanse socijalista

Izvor: Beta, 24.Apr.2017

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Briselu s predsednikom Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, Djanijem Pitelom.Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je prenelo da je Dačić "izrazio nadu da će zemlje Evropske unije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.