Dačić na sastanku ministara spoljnih poslova u Parizu

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2016, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na sastanku ministara spoljnih poslova u Parizu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovao je u utorak u Parizu na sastanku ministara spoljnih poslova takozvanog "Berlinskog procesa", na kome se razgovaralo o aktuelnim političkim pitanjima.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, ministri su na sastanku razgovarali o problemima zapadnog Balkana, jačanju regionalne saradnje, rešavanju pitanja migracija, bezbednosnim pitanjima, ali i o saradnji mladih u tom delu Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Jedna od tema sastanka bila je i procena koliko se toga uradilo na implementaciji projekata iz oblasti infrastrukture i energetike, koji su usaglašeni na samitu o zapadnom Balkanu, održanom u Beču 2015. godine.

Tokom boravka u Parizu, ministar Dačić je s ministrom inostranih poslova Francuske Žan-Mark Eroom zaključio da su bilateralni odnosi dve države dobri, a srpski šef diplomatije je istakao da je Srbija spremna da razvija i unapredjuje saradnju sa Francuskom.

Skup u Parizu smatra se ključnim pripremnim sastankom za samit o zapadnom Balkanu, koji će se održati u Parizu početkom jula, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.