Dačić i Kirbi o predsedavanju Srbije u OEBS

Izvor: Blic, 20.Nov.2014, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Kirbi o predsedavanju Srbije u OEBS

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem sa kojim je razgovarao o značaju predsedavanja Srbije Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) naredne godine.

Tokom sastanka razgovarano je i o jačanju regionalne saradnje i pitanjima od važnosti za bilateralne odnose dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je istakao da je predsedavanje OEBS-u, sa jedne strane, izazov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Republiku Srbiju, a sa druge strane šansa za unapređenje međunarodne reputacije naše zemlje.

Kirbi je pozdravio posvećenost sa kojom se Republika Srbija priprema za predsedavanje OEBS-u, što je izuzetno ozbiljan međunarodni angažman.

Šef srpske diplomatije učestvovaće u radu ministarskog sastanka OEBS u Bazelu od 3. do 5. decembra.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.