Dačić i Brende: Stabilnost za razvoj svih zemalja regiona

Izvor: B92, 27.Apr.2017, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Brende: Stabilnost za razvoj svih zemalja regiona

Vicepremijer Ivica Dačić i norveški šef diplomatije Borge Brende kažu da je stabilnost Zapadnog Balkana od suštinske važnosti za razvoj svih zemalja regiona.

Oni su istakli i da je stablilnost regiona važna za celokupnu stabilnost evropskog kontinenta.

Tokom zvaničnog susreta u Oslu, sagovornici su se složili u oceni da Republika Srbija vođenjem odgovorne politike i stabilnošću rada svojih institucija predstavlja najsnažniju polugu za očuvanje mira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prosperiteta u našem regionu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Norveška strana istakla je punu podršku procesu EU integracija Zapadnog Balkana, u kome očekuje suštinsku posvećenost reformskim procesima i konstruktivnu saradnju svih zemalja regiona.

Takođe, Norveška se zalaže za jasno definisanu i aktivnu posvećenost EU politici proširenja na Zapadni Balkan.

Ministar Brende naglasio je u razgovorima da Norveška potvrđuje i posvećenost saradnji sa regionom Zapadnog Balkana, kao i da će on figurirati na listi njenih spoljnopolitičkih prioriteta i najavio udvostručenje finansijke podrške projektima demokratizacije, ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, slobode medija i drugih elemenata pravne države.

Šef norveške diplomatije istakao je da Norveška Republiku Srbiju označava kao "partnera plus" u regionu Zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.