Dačić: Vlada će tek odlučivati o hapšenju Šešelja

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vlada će tek odlučivati o hapšenju Šešelja

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio danas da će vlada tek odlučivati da li će uhapsiti lidera radikala Vojislava Šešelja ukoliko se ogluši o zahtev Haškog tribunala da se vrati u pritvor u Holandiji.

Dačić je podsetio da je Šešeljevo puštanje na slobodu bila stvar njegovog ličnog dogovora sa haškim Tribunalom, bez konsultacija sa srpskom vladom.

Prema njegovim rečima, ukoliko je u odluci Haga da se Ssešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrati u pritvor "postojala nekakva namera", onda je ona uperen ka političkoj destabilizaciji srpske vlade.

"Vlada Srbije je politički stabilna i ima svoj reformski put, svoje jasno zacrtane ciljeve u odnosu na EU, na region i na Rusiju", istakao je šef srpske diplomatije gostujući na Tv B92.

"Ovim se Srbija direktno uvlači u odluke u kojima apsolutno nije učestvovala", podvukao je potpredsednik vlade i ocenio da je puštanje lidera radikala na slobodu bio direktan dogovor Haškog tribunala i Šešelja.

Govoreći o odnosu EU prema Srbiji, kada je reč o sankcijama prema Rusiji, Dačić je podvukao da u ovom momentu ne postoji nikakav pravni mehanizam koji bi Srbiju naterao da uvede sankcije Rusiji i ukazao da ne postoji nikakav pritisak na Srbiju da promeni stav, pogotovo što je trenutno predsedavajuća OEBS-u.

Kada je reč o najavljenoj rekonstrukciji Vlade Srbije, Dačić je rekao da su SPS i SNS kao koalicioni partneri u vladi do sada imali korektan odnos i da su saglasni o suštinskim pitanjima u vođenju politike.

Dačić je rekao da lično ništa ne zamera premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, "jer on (Vučić) može da kaže sve i tu nema zlonamernosti".

On je ocenio da u političkom odnosu unutar vladajuće koalicije ne treba insistirati na tome "da li tu neko nekoga voli ili mrzi".

"Mislim da smo imali korektan odnos, manje ili više, osim problema na tom personalnom planu, a sve drugo je manje važno", rekao je lider socijalista.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić: Vlada će tek odlučivati o hapšenju Šešelja

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2015

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio danas da će vlada tek odlučivati da li će uhapsiti lidera radikala Vojislava Šešelja ukoliko se ogluši o zahtev Haškog tribunala da se vrati u pritvor u Holandiji...Dačić je podsetio da je Šešeljevo puštanje na slobodu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.