Vučić zakazao hitnu sednicu, Vlada sutra o Haradinaju

Izvor: RTS, 12.Jan.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zakazao hitnu sednicu, Vlada sutra o Haradinaju

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je rekao za RTS da Vlada danas neće reagovati na odluku francuskog suda da pusti Ramuša Hradinaja iz pritvora. Tim povodom je premijer Aleksandar Vučić za sutra zakazao hitnu sednicu Vlade, na kojoj će biti doneta odluka.
Odluka francuskog suda o puštanju iz pritvora jednog od bivših komandanata OVK Ramuša Haradinaja će biti jedina tema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednice Vlade Srbije koja je zakazana za petak u 10 sati.
I ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je premijer Aleksandar Vučić za petak, po povratku iz zvanične posete Indiji, zakazao sednicu Vlade na kojoj će Srbija odrediti svoj stav prema toj odluci.
Premijer Vučić je sinoć za RTS rekao da mu ne pada na pamet da štiti one koji su činili najteže zločine, u ovom slučaju protiv našeg naroda, ali ni protiv bilo kog naroda. 
Komentarišući proteste Albanaca, Vučić je rekao da su oni svuda dobro organizovani.
"Rekao bih veoma dobro povezani, i oni prave neprilike i neprijatnosti zemljama domaćinima. Ali tu se postavlja i drugo pitanje, za sve te zemlje koje su izložene svim tim neprijatnostima. A da li je neko ušao zaista u suštinu stvari? Pustite te priče da li je nešto protiv Albanaca ili protiv bilo koga. Jeste li rekli sebi: da li mi možda štitimo ratnog zločinca? I to je moje pitanje za one koji pokušavaju da mi pošalju poruku ili me zivkaju telefonom, objašnjavajući mi da se Srbija nije ponela onako kako je trebalo da se ponese i da nije trebalo da Srbija traži izručenje Ramuša Haradinaja. Želim i da ih pitam hoće li da nose ijednu glavu na svojoj savesti. Ja neću", istakao je Vučić.
Prema odluci francuskog suda, Haradinaj će na slobodi, bez prava da napušta zemlju, sačekati odluku suda o zahtevu Srbije za izručenje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZAVRŠENA HITNA SEDNICA VLADE NA VUČIĆEV ZAHTEV: Glavna tema odluka o puštanju Haradinaja

Izvor: Kurir, 12.Jan.2017

BEOGRAD - Počela je sednica Vlade Srbije na kojoj će jedina tema biti odluka suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.