Dačić: Uspešne reforme zajednički interes

Izvor: RTS, 31.Okt.2014, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Uspešne reforme zajednički interes

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je na sastanku šefova diplomatija Višegradske grupe i Zapadnog Balkana da su razvoj ekonomije i uspostavljanje održivog, dobrog upravljanja, ključni za razvoj regiona Zapadnog Balkana u celini.

Na sastanku u Bratislavi, Ivica Dačić je izrazio uverenje da će uspostavljanje Fonda za Zapadni Balkan doprineti iniciranju niza regionalnih projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što će biti dodatni podsticaj saradnji i ekonomskom napretku u regionu, a posebno će, dodao je, biti dragocena iskustva Međunarodnog višegradskog fonda, prenosi Beta.

Šef srpske diplomatije ponovio je da je ključni spoljnopolitički prioritet Srbije punopravno članstvo u EU, dodajući da je vizija zajedničke evropske budućnosti vizija svih na Zapadnom Balkanu.

Dačić je kazao i da Srbija sprovodi ubrzane reforme kako bi dostigla najviše evropske standarde u svim oblastima i time ispunila kriterijume za članstvo.

Govoreći o planu Vlade Srbije za izlazak iz ekonomske krize, Dačić je naveo da se kontinuirano radi na unapređenju poslovnog ambijenta za strane investitore.

Zajednički interes svih zemalja u regionu Zapadnog Balkana, kako je naglasio, jeste sprovođenje uspešnih reformi s ciljem da se uspostave efikasni ekonomski sistemi.

Dačić je rekao i da je Višegradska grupa "veoma koristan model saradnje" za Zapadni Balkan i da je posebno važno da njene članice nastave da podržavaju proces proširenja EU, a time i razvoj i unapređenje bezbednosti i stabilnosti evropskog kontinenta u celini.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić na sastanku šefova diplomatija Višegradske grupe

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014

Šef srpske diplomatije kazao i da Srbija sprovodi ubrzane reforme kako bi dostigla najviše evropske standarde u svim oblastima i time ispunila kriterijume za članstvo..BRATISLAVA - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na sastanku šefova diplomatija Višegradske grupe i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.