Dačić: Turska da istraži i osudi zločin

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Turska da istraži i osudi zločin

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da, u slučaju ubistva Marka Ivkovića u petak u Istanbulu, Turska treba da istraži i osudi taj zločin.

Turska je, kaže Dačić, napravila propust u smislu procene rizika, a nisu imali ni odgovarajuće policijske snage za obezbeđenje košarkaške utakmice Crvena zvezda - Galatasaraj.

"Mi smo kao država reagovali na način kako bi reagovala svaka država koja štiti svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << interese", rekao je Dačić.

Ministar je apelovao na sportske klubove da kada imaju informaciju da će navijači ići u inostranstvo na utakmice o tome obaveste ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova.

"To je neophodno da bismo mogli da razgovaramo sa ljudima po toj liniji, kako bismo eventualno sprečili da dođe do ovakvih situacija", rekao je Dačić na TV Pinku.

Primetio je da je zapravo od samog početka organizacija tog sportskog događaja u Turskoj bila loša.

"Bili smo uključeni, jer smo imali zahtev od Crvene Zvezde da se obezbede ulaznice. Upozoravali smo policiju i druge nadležne organe da može da dođe do incidentnih situacija. I, eto, desio se ovaj tragični događaj", rekao je Dačić.

Prethodno je, kaže, Srbija izrazila nezadovoljstvo tretmanom Zvezdinih navijača imajući u vidu da su navijači turskog Bešiktaša bili ovde nedavno, te da im je tada bila pružena potpuna zaštita i nije bilo nijednog incidenta.

Dačić očekuje da ga njegov turski kolega za dan-dva obavesti o novim informacijama o istrazi.

"Ono što je važno je da se istraga sprovede do kraja i samim tim se pokaže odnos turskih vlasti koja taj slučaj treba najooštrije da osudi", zaključio je Dačić.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković u petak je ispred hale Abdi Ipekči u Istanbulu izboden nožem u sukobu sa pristalicama Galatasaraja uoči meča dva tima u 6. kolu Evrolige.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.