Dačić: Srbija nijednu protestnu notu nije uložila radi reda

Izvor: Blic, 30.Jul.2016, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija nijednu protestnu notu nije uložila "radi reda"

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić izjavio je danas da će pre formiranja nove Vlade Srbije sigurno biti razgovora o tome da li će ta stranka ući u njen sastav.

On je za Televiziju N1 rekao da je očigledno da u regionu postoji tendencija destabilizacije koja mora da se prekine.

Kako je naveo, Srbija nijednu protestnu notu nije uložila "radi reda" i svaka je bazirana na konkretnom dogadjaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i izjavi - "protestna nota protiv poništenja presude (kardinalu Alojziju) Stepincu, ukidanje presude Branimiru Glavašu, incidenti u Srbu i čitav niz incidenata u proteklom periodu".

- To je dobar način komunikacije u diplomatiji i ja ne vidim u tome ništa posebno... Imamo više od 30 incidenata koji su zableženi poslednjih nekoliko meseci", kazao je on i dodao da "u kontinuitetu deo politike vladajuće garniture" u Hrvatskoj govori jezikom koji "maltene dovodi do rehabiliticacije fašističke NDH".

Pročitajte još:

Kada je reč o protestnoj noti upućenoj Bosni i Hercegovini zbog video snimka na kojem se pali srpska zastava, Dačić je kazao da će "svaka normalna zemlja" uputiti protestnu notu.

On je dodao da ti problemi moraju da se reše bilateralno, ali "ako neko misli da će Srbija mirno gledati to sve mislim da se vara".

On je rekao da će Srbija upućivati notu za sve što misli da je incident i da je niko neće ponižavati.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.