Dačić: Srbija nije deo konflikta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2014, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija nije deo konflikta

Put Srbije ka Evropskoj uniji (EU) ne podrazumeva prekid dobrih odnosa sa onima koji nisu članovi EU, izjavio je danas Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, koji je istakao da još nema zvanične potvrde dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd.

Dačić je, komentarišući izjave američkog i ruskog ambasadora u Beogradu, rekao da je neophodan detant, odnosno popuštanje između velikih sila, i dodao da je dobro da Srbija nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deo konflikta na globalnom nivou, ali da želi da doprinese smirivanju situacije.

Dačić je, na konferenciji za novinare, prestavio aktivnosti delegacije Srbije koju će sledeće nedelje na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku predvoditi predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Upitan da li ima informacije o tome da li će biti održana parada ponosa 28. septembra, Dačić je rekao da, što se nega tiče, skup može da se održi, a jedini uslov je procena o bezbednosnom riziku.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija,   Ambasador Rusije,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija nije deo konflikta

Izvor: Akter, 21.Sep.2014

Put Srbije ka Evtropskoj uniji (EU) ne poderazumeva prekid dobrih odnosa sa onima koji nisu članovi EU, izjavio je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova..Dačić je istakao da još nema zvanične potvrde dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd...Dačić je, komentarišući izjave američkog...

Nastavak na Akter...

Dačić: Očekujemo Putina u Beogradu

Izvor: B92, 21.Sep.2014

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da još nema zvanične potvrde da će predsednik Rusije Vladimir Putin doći u Beograd...Prethodno je najavljeno da će Putin biti prisutan na obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu..."Za sada još nema zvanične potvrde,...

Nastavak na B92...

Dačić: Zašto bih ja bio na čelu Prajda

Izvor: Blic, 21.Sep.2014

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi za spoljnopolitičku poziciju zemlje bilo dobro da bude održana Parada ponosa, ali da on "ne zna" zašto bi on bio na čelu kolone tokom tog dogadjaja...Dačić je rekao da "oko toga ne postoji jedinstvena politika Evropske unije"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.