Dačić: Spor Kirbija i Čepurina deo šireg sukoba

Izvor: Vesti-online.com, 21.Sep.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Spor Kirbija i Čepurina deo šireg sukoba

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u nedelju da je spor ruskog i američkog ambasadora u Beogradu deo šireg sukoba i krize u svetu i ocenio da je potrebno da dođe do popuštanja u odnosima velikih sila.

Primetio da u odnosima velikih sila vlada atmosfera  nepoverenja: Ivica Dačić 

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"Mi imamo poseban interes da dođe do popuštanja u odnosima velikih sila. Na kraju krajeva, kada se velike sile sukobljavaju, teren na kojem se sukobljavaju obično je uništen. Obično posledice snose svi mali okolo", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

 

On je kazao da je na sednici Stalnog saveta OEBS-a još ranije primetio da u odnosima velikih sila vlada atmosfera međusobnog nepoverenja i optuživanja. Izrazio je nadu da kriza neće dostići vrhunac i da se sukobi neće proširiti.

 

Dačić je rekao da je svet u veoma teškoj krizi, krizi nepoverenja u kojoj je došlo do "obnavljanja hladnoratovskog mentaliteta".

 

"Sigurno je da je danas Evropi i svetu potrebno da se vrati izrazima od pre 30, 40 godina. Jedan od takvih izraza je detant, tj. popuštanje između velikih sila". rekao je on.

 

Dodao je da Srbija na sreću nije tema oko koje postoje razmimoilaženja, ali da može i da će dati doprinos u smirivanju situacije.

 
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.