Dačić:Puna podrška Francuske Srbiji

Izvor: B92, 18.Dec.2014, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:Puna podrška Francuske Srbiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, posle razgovora sa francuskom kolegom Loranom Fabijusom, da Srbija ima punu podršku Francuske na evropskom putu.

Podrška ne izostaje ni kada je reč o srpskom predsedavanju OEBS-om, dodao je Dačić.

"Veoma je značajno to što je ministar Fabijus izrazio jasnu podršku Francuske srpskom predsedavanju (OEBS), što oni smatraju da ćemo mi dobro obavljati taj posao i što se stavljaju na raspolaganje da pomognu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve što nama bude potrebno u narednom periodu", rekao je Dačić.

On je podsetio da Francuska aktivno učestvuje u OEBS, da su francuske diplomate uključene u rešavanje situacije u Nagorno-Karabahu i u okviru posmatračke misije na granici Ukrajine i Rusije.

"Mi smo zajedničkog stanovišta da je dijalog i mirno rešenje problema jedini put kad je reč o Ukrajini, da smo dosledni poštovanju i realizaciji Minskog protokola", rekao je Dačić.

Na sastanku je bilo reči i o bilateralnim odnosima koji su, kako je ocenjeno, "veoma poboljšani" uz želju da oni budu još bolji.

"Radićemo predano na realizaciji dogovora koji su imali premijer Vučić i Vals u Beogradu i Parizu", rekao je on i dodao da je pozvao Fabijusa da poseti Beograd sledeće godine.

Dačić je kazao da ga je ministar Fabijus izvestio o toku razgovora u Evropskom savetu i Evropskoj komisiji i istakao da je Francuska još jednom jasno pokazala da svesrdno podržava Srbiju na putu evropskih integracija.

"Pošto nije bilo konsenzusa o otvaranju poglavlja 32 i 35 u ovom trenutku, pre svega je to bio stav Nemačke, ministar Fabijus me je obavestio da su oni insistirali i da je to ušlo u zaključke da je izraženo očekivanje da će u najskorijem periodu biti otvorena prva pregovaračka poglavlja", kazao je šef srpske diplomatije.

"Ovo je nesumnjivo još jedan znak naših dobrih odnosa i pune podrške Francuske Srbiji", dodao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podrška Francuske Srbiji na putu ka EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2014

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, posle razgovora sa šefom francuske diplomatije Loranom Fabijusom, da Srbija ima punu podršku Francuske na evropskom putu kao i tokom predsedavanja OEBS-om naredne godine..."Veoma je značajno to što je ministar Fabijus izrazio jasnu podršku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.