Dačić: Podržavamo borbu protiv terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2014, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Podržavamo borbu protiv terorizma

BEOGRAD - Srbija podržava globalnu alijansu borbe protiv terorizma, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je naglasio da je globalno udruživanje značajno i za region.

"Prvenstveno, jer i iz našeg regiona ima dosta džihadista", rekao je Dačić za "Blic".

Ovaj list napominje da je iz raške oblasti oko 40 radikalniih islamista otišlo da ratuje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Siriji, uglavnom za terorističku organizaciju "Islamska država".

Prema riječima izvora ovog lista iz bezbjednosnih struktura, najveću opasnost predstavljaju povratnici sa ratišta, koji su okrvavili ruke i zato će oni biti pod posebnom prismotrom.

U Parizu je prije dva dana održana konferencija posvećena strategiji borbe protiv terorističke organizacije "Islamska država" na kojoj su se okupili predstavnici 30 država, a koji su se saglasili da se Bagdadu pruži odgovarajuća vojna pomoć u borbi protiv džihadista.

U Srbiji bi uskoro trebalo da bude donesen propis kojim se zabranjuje ratovanje na teritoriji drugih zemalja.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.