Dačić: Od Srbije će se tražiti faktičko priznanje Kosova

Izvor: Politika, 27.Maj.2012, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Od Srbije će se tražiti faktičko priznanje Kosova

BEOGRAD – Lider Socijalističke partije Srbije ivica Dačić izjavio je danas da će neke zemlje Evropske unije nastaviti da dalje evrointegracije Srbije uslovaljavaju ne formalnim priznanjem nezavisnosti Kosova i Metohije, već faktičkim.

„To znači da vas niko neće terati da priznate nezavisnost Kosova, nego će vam nametati odluke koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << će značiti da je to suverena i nezavisna zemlja i toga su, mislim, svesne sve stranke - i DS i SNS”, rekao je Dačić na sednici Glavnog odbora stranke.

Koalicija SPS-PUPS-JS, kako je naveo Dačić, želi u vladu koja će znati gde su njene crvene linije, koje razdvajaju nacionalne i državne interese od politike koja je spremna da interese žrtvuje zbog ostvarenja nekih drugih ciljeva.

Politika o Kosovu i Metohiji, dodao je lider socijalista, mora da bude realna i zasnovana na realnom životu i interesima srpskog naroda u pokrajini.

„Robujemo prošlosti zbog koje možemo da izgubimo i sadašnjost i budućnost naroda na Kosovu i Metohiji. Oni koji kažu da se Srbija brani kod Prizrena i Đakovice, neće da kažu da neće da brane Srbiju kod Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka, zato što žele da administrativna linija postane granična”, ocenio je Dačić.

On je ocenio da Srbija treba da napusti koncept politike koji ima prema Kosovu i Metohiji, jer je on „nesvrsishodan”.

„Treba da znamo šta branimo i šta hoćemo i to treba da branimo. Mi danas ne znamo ni šta hoćemo ni šta branimo. Želimo vladu koja će svima u Evropi da kaže šta su naši nacionalni interesi”, naveo je Dačić.

Tanjug

objavljeno: 27.05.2012.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Od Srbije će se tražiti faktičko priznanje Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2012

Lider Socijalističke partije Srbije ivica Dačić izjavio je danas da će neke zemlje Evropske unije nastaviti da dalje evrointegracije Srbije uslovaljavaju ne formalnim priznanjem nezavisnosti Kosova i Metohije, već faktičkim.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.