Dačić: OEBS nastavlja da podržava demokratiju u Gruziji

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2015, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: OEBS nastavlja da podržava demokratiju u Gruziji

Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je danas Tbilisi, gde se sastao sa predsednikom Gruzije Giorgijem Margvelašvilijem, premijerom Iraklijem Garibašvilijem, ministarkom spoljnih poslova Tamar Beručašvili i predsednikom parlamenta Davitom Usupašvilijem, kao i sa predstavnicima političkih stranaka.

Dačić je naglasio da će OEBS nastaviti da pruža podršku Gruziji u rešavanju izazova na unutrašnjem i spoljnjem planu, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Podržavamo razvoj jake i dinamične demokratije u Gruziji kroz primenu OEBS-ovih standarda", rekao je Dačićdodajući da je potrebna je sveža perspektiva za pronalaženje načina za efikasno upravljanje raznorodnim aktivnostima OEBS-a u Gruziji.

Predsedavajući OEBS-u pohvalio je kopredsedavajuće Ženevskih međunarodnih razgovora i njihove neprestane napore da unaprede proces, podstakavši sve strane na kreativno razmišljanje kako bi se izbeglo njegovo ugrožavanje.

"Ovi razgovori i dalje su jedina inkluzivna platforma koja se bavi posledicama konflikta iz 2008, i ona se mora ojačati", rekao je Dačić i naglasio značaj Mehanizma za prevenciju i reagovanje na incidente (IPRM).

Poseta Gruziji usledila je nakon sastanaka predsedavajućeg OEBS održanih juče u Azerbejdžanu, a Dačić će sutra završiti turneju na južnom Kavkazu posetom Jermeniji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sastanak ministra Dačića sa MSP Jermenije, Edvardom Nalbandijanom

Izvor: Beta Video, 03.Jun.2015, 12:53

JEREVAN - Ministar spoljnih poslova Srbije i predsedavajući OEBS-a Ivica Dačić sastao se sa šefom diplomatije Jermenije Edvardom Nalbandijanom.(pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.