Dačić: Niko sa strane ne može da utiče na formiranje vlade

Izvor: Blic, 30.Jul.2016, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Niko sa strane ne može da utiče na formiranje vlade

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da sigurno niko sa strane ne može da utiče na sastav buduće vlade Srbije.

- Postoje mnogi koji imaju zablude, koji ne poznaju Aleksandra Vučića, jer ako bi neko pritiskao za nekoga to bi bilo potpuno kontraproduktivno. Nije dobro što se danas u medijima pojavilo da sam ja siguran u vladi, a ostali nisu, nadam se da neće Vučić pročitati - rekao je Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za TV Pink.

Dačić je naveo da ga zasmejavaju novinski tekstovi o tome ko će biti u novoj vladi i kada će ona biti formirana.

- Vi znate da veoma često, svakodnevno komuniciaram sa premijerom i mojim koalicionim partnerom i prijateljem Vučićem, ali u 99 odsto slučajeva govorimo o političkim pitanjima, a ne o formiranju vlade. Da li će i kada biti formirana vlada, to je stvar premijera - naveo je Dačić.

On je kritikovao izjavu lidera DS Bojana Pajtića da su SAD zabrinute zbog ruskog mešanja u formiranje vlade, navodeći da je njega pola zapada zvalo 2008. godine da podrži Borisa Tadića, od Papandreua do Štajnmajera, kao i da je DS "namestila" da ga 2012. godine zove Ketrin Ešton, koja mu nije rekla ono što su demokrate očekivale, već samo da nastavi evropsku politiku.

- I sada DS smeta strani uticaj, odnosno da budemo precizni ruski uticaj i baza u Nišu, ja sam to potpisao sa Šojgujem ispred Tadića i Medvedeva - naveo je Dačić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić: A mene pola zapada zvalo 2008. da podržim Tadića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2016

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da sigurno niko sa strane ne može da utiče na sastav buduće Vlade Srbije..."Postoje mnogi koji imaju zablude, koji ne poznaju Aleksandra Vučića, jer ako bi neko pritiskao za nekoga to bi bilo potpuno kontraproduktivno. Nije dobro što se danas u medijima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.