Dačić: Ne znam za novi izveštaj o paljenju ambasada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ne znam za novi izveštaj o paljenju ambasada

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna da li je došlo do "nekog novog izveštaja" vezanog za istragu o paljenju ambasade SAD i Nemačke u protestima 2008. zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Ne znam, mene policija nikad nije informisala o tome, čak ni kad sam bio ministar unutrašnjih poslova. O tome su sarađivali sa tužilaštvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << direktno iako se na tome insistiralo i u to vreme", rekao je Dačić novinarima u Palati "Srbija" posle susreta sa jermenskim kolegom Edvardom Nalbandijanom.

"Nije mi poznato da li je u međuvremenu došlo do nekog novog izveštaja", dodao je bivši ministar policije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je nedavno da će do kraja septembra biti poznato da li se neko oglušio o naređenja da zaštiti strana predstavništva i da li su ta naređenje uopšte izdata 2008. godine kada su zapaljene.

Stefanović je rekao da postoje novi dokazi u slučaju paljenja ambasada i dodao da će biti saslušani svi koji su bili u lancu komandovanja 21. februara 2008. godine kada su zapaljene ambasade posle mitinga "Kosovo je Srbija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić ne zna za novi izveštaj o paljenju ambasada

Izvor: Mondo, 02.Okt.2014

Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna da li je došlo do "nekog novog izveštaja" vezanog za istragu o paljenju ambasade SAD i Nemačke u protestima 2008. zbog proglašenja nezavisnosti Kosova...Foto: Beta/Milan Obradović.."Ne znam, mene policija nikad nije informisala o tome, čak ni kad sam bio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.