Dačić: Ne menjamo stav prema Rusiji

Izvor: B92, 22.Avg.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ne menjamo stav prema Rusiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se stav Srbije oko uvodjenja sankcija Rusiji neće promeniti.

On je dodao da je neminovno postepeno usaglašavanje spoljne politike sa EU.

"Srbija neće menjati trenutnu poziciju prema Rusiji i krizi u Ukrajini. Mi se ne možemo priključiti sankcijama. Medjutim, neminovno je postepeno usaglašavanje spoljne politike sa EU kao deo procesa evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << integracija", rekao je Dačić za Blic.

Dačić je u zvaničnoj poseti Nemačkoj gde će, osim o ukrajinskoj krizi, razgovarati o predsedavanju Srbije OEBS-u naredne godine i otvaranju novih poglavlja u pregovorima o članstvu u EU.

Prema njegovim rečima, Brisel smatra da ne treba otvarati druga poglavlja pre 23. i 24, koja se tiču reforme pravosudja i prava, a iz EU najavljuju otvaranje tih poglavlja na proleće sledeće godine.

"Mi smatramo da treba otvoriti poglavlja 32. i 35, koja se tiču trošenja budžetskog novca i odnosa sa Prištinom, i to do kraja godine. Videćemo da li postoji prostor da oni uvaže naše napore", poručio je ministar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Nema promene u stavu prema Rusiji, ali...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2014

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se stav Srbije oko uvođenja sankcija Rusiji neće promeniti, ali da je neminovno postepeno usaglašavanje spoljne politike sa Evropskom unijom..."Srbija neće menjati trenutnu poziciju prema Rusiji i krizi u Ukrajini. Mi se ne možemo priključiti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.